Montoro, en declaracions a RNE.
Montoro, en declaracions a RNE.
Madrid

Montoro admet que substitueix les balances fiscals perquè el mal ús que se n'ha fet ha atiat l'independentisme

"Hi ha persones que per raó de la balança fiscal que té el seu territori necessiten independitzar-se. Doncs no! No és aquest l'argument ni serveixen per a això." Això és el que ha dit el ministre d'Hisenda per constatar que el càlcul de la balances "ens ha portat a un enfrontament, i se n'ha fet un ús indegut" i justificar així el nou mètode dels "comptes públics regionalitzats", que no reflectiran la solidaritat, perquè serà més acurat.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha admès que substituiran les balances fiscals per un altre sistema -que no reflectirà la solidaritat-, perquè el càlcul actual atia l'independentisme.

Montoro ha afirmat que el càlcul de les balances "ens ha portat a un enfrontament, i se n'ha fet un ús indegut" i que, en canvi, els "comptes públics regionalitzats", és a dir, el nou mètode que elaboraran en lloc de les balances fiscals, seran més acurats.

En declaracions a RNE, el ministre ha exposat: "Imagini's si se n'ha fet un ús indegut que ha arribat un punt que fins i tot hi ha persones que per raó de la balança fiscal que té el seu territori necessiten independitzar-se. Doncs no! No és aquest l'argument ni serveixen per a això."

El ministre ha preferit no entrar a discutir el càlcul de les balances fiscals que s'han publicat fins ara i ha acabat reconeixent que "les que s'han publicat estan bé, són correctes, responen a la metodologia".

Anar al contingut