El fins ara primer ministre ucraïnès, Mikola Azàrov. (Foto: Reuters)
El fins ara primer ministre ucraïnès, Mikola Azàrov. (Foto: Reuters)
Kíev

El primer ministre ucraïnès, Mikola Azàrov, dimiteix per facilitar un acord que apaivagui les protestes

"He pres la decisió de demanar al president que accepti la meva dimissió com a primer ministre per contribuir a crear les condicions necessàries per a un compromís polític que permeti una solució pacífica del conflicte", assegura Mikola Azàrov en un comunicat. Ara, cal saber si el president del país, Víktor Ianukóvitx, l'hi ha acceptat. Tot fa pensar, però, que serà així, ja que Ianukóvitx ha ofert repetidament el càrrec de primer ministre al líder de l'oposició, que de moment l'ha rebutjat.

RedaccióActualitzat

El primer ministre d'Ucraïna, Mikola Azàrov, ha presentat la dimissió. Ho ha anunciat amb un comunicat al web del govern coincidint amb l'inici d'una sessió extraordinària al Parlament en plena crisi al país per les protestes dels opositors europeistes. Ara, cal saber si el president del país, Víktor Ianukóvitx, l'hi ha acceptat. Tot fa pensar, però, que serà així, ja que Ianukóvitx ha ofert repetidament el càrrec de primer ministre al líder de l'oposició, que de moment l'ha rebutjat.

Justament, Azàrov justifica la seva renúncia per un intent de calmar els ànims dels opositors: "He pres la decisió de demanar al president que accepti la meva dimissió com a primer ministre per contribuir a crear les condicions necessàries per a un compromís polític que permeti una solució pacífica del conflicte."

La dimissió d'Azàrov, si es confirma, serà la primera d'ençà de l'inici de la crisi, i arriba l'endemà que el govern va fer algunes concessions en un intent d'arribar a un acord. Sembla garantida la derogació de la llei que restringeix les manifestacions però el punt calent de les negociacions ara és la sort dels opositors detinguts durant els aldarulls. El govern condiciona el seu alliberament a l'aturada de la revolta.

Per la seva banda, els opositors es neguen a deixar les barricades si no s'atenen les seves demandes.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut