Barcelona

Vidal-Quadras deixa el PP després de trenta anys i fitxa per la nova formació Vox

Després de trenta anys, el que va ser líder del PPC deixa el Partit Popular per passar a Vox, partit fundat recentment i que rivalitzarà amb el PP per captar els sectors més dretans. Vidal-Quadras diu que no comparteix les mesures preses pel govern de Rajoy i que no se sent escoltat per la direcció del partit.

RedaccióActualitzat
Després de trenta anys, Aleix Vidal-Quadras deixa el Partit Popular per passar a Vox, partit fundat recentment i que rivalitzarà amb el PP per captar els sectors més dretans. Afirma que no comparteix les mesures preses pel govern de Rajoy i que no se sent escoltat per la direcció del partit. Per anunciar la seva marxa ha escrit una carta personal a Rajoy, amb frases com "Lo siento de veras, presidente, pero me voy".

A més a més, s'ha dirigit a la militància amb un vídeo de comiat, on Vidal-Quadras explica els motius de la seva marxa. Hi assegura que és una decisió "dolorosa però inevitable" i que, a l'hora d'intentar debatre de manera constructiva les diferències de criteri amb l'actual direcció, s'ha trobat "invariablement amb el silenci i la indiferència".

Vidal-Quadras, que va ser president del Partit Popular de Catalunya entre el 1991 i 1996, era fins aquest moment eurodiputat popular i vicepresident del Parlament Europeu. La decisió de Vidal-Quadras arriba un mes després que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho anunciés que no comptaven amb ell per a les llistes de les eleccions europees, un gest al qual ell va respondre que tampoc no acceptaria ser en aquesta llista. Tot plegat, va evidenciar que la distància entre el que va ser líder del PPC i l'actual direcció del partit era molt gran.

Una amenaça per al PP?

La nova formació Vox, liderada per l'exdiputat del PP basc Santiago Abascal i per l'exfuncionari de presons, segrestat per ETA, José Antonio Ortega Lara, amenaça de seduir una part de l'electorat popular. Defensa la unitat d'Espanya i diuen que cal suprimir les autonomies. Són neoliberals, antiavortistes i defensen una renovació dels partits i de la justícia. Oficialment, no volen perjudicar el PP, però el mateix Vidal-Quadras convida els populars descontents a seguir les seves passes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut