Kíev

La revolta es reforça a Ucraïna després del revés dels líders opositors al president Ianukóvitx

El "no" dels opositors a la proposta del president Ianukóvitx d'incorporar-se a l'executiu insulfla els ànims als manifestants, que veuen el govern més dèbil i disposat a fer concessions. Relativa calma a Kíev a l'espera del següent pas del president, dimarts en una sessió extraordinària al Parlament.

RedaccióActualitzat

Els manifestants mantenen la protesta a Ucraïna i han ocupat diversos edificis del govern a Kíev, l'últim el ministeri de Justícia, a l'espera de la nova oferta que el president Víktor Ianukóvitx farà dimarts en una sessió extraordinària al Parlament. Una proposta que haurà de satisfer els partits opositors però també, veient la pressió del carrer, els milers de persones que ocupen les places i edificis de diferents ciutats.

Aquest diumenge ha estat un dia de relativa calma a la capital ucraïnesa després que els líders opositors rebutgessin l'oferta que els va fer el president per entrar al govern. Hi ha hagut, però, enfrontaments i tensió en ciutats del sud i l'est del país.

Ha crescut entre els manifestants la sensació que Ianukóvitx està dèbil i disposat a fer concessions i això ha reforçat la revolta. El cert, però, és que el país es troba davant d'una situació molt volàtil en què sembla que ningú, ni opositors, ni manifestants, ni govern, ni Moscou ni la Unió Europea, té el control.

 

Enmig d'aquest impàs, aquest diumenge a la tarda s'ha viscut una cerimònia molt emotiva: l'enterrament d'un manifestant abatut a trets per la policia a principis d'aquesta setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut