Terminal de contenidors de Hutchinson al port de Barcelona.
Terminal de contenidors de Hutchinson al port de Barcelona.
Barcelona

Hutchinson inverteix 150 milions més al port de Barcelona

Amb aquesta inversió, l'empresa xinesa Hutchinson ampliarà la terminal de mercaderies que hi té des de fa un any i mig i que ja és la més gran del sud d'Europa. S'espera que dimarts la ministra de Foment anunciï que tira endavant els accessos per carretera. Els ferroviaris van desencallar-se al setembre amb la firma d'un acord entre el ministeri, la Generalitat i el port.

RedaccióActualitzat

L'empresa xinesa Hutchinson invertirà 150 milions més al port de Barcelona. Amb aquesta inversió, Hutchinson ampliarà la terminal de mercaderies que hi té des de fa un any i mig i que ja és la més gran del sud d'Europa.

Aquesta setmana, directius de l'empresa xinesa s'han reunit amb la ministra de Foment per concretar l'ampliació; una ampliació que ja estava prevista però que depenia de la construcció dels accessos al port. Per això, s'espera que dimarts en una visita justament al port de Barcelona, Ana Pastor anunciï que tira endavant els accessos per carretera. Els ferroviaris van desencallar-se al setembre amb la firma d'un acord entre el ministeri, la Generalitat i el port.

L'organisme Puertos del Estado, que avui ho ha fet públic a través d'un comunicat, subratlla que Hutchison és un dels principals operadors portuaris de tot el món. Ressalta també que la decisió de la companyia xinesa referma l'elevat i creixent interès pel sector portuari, i la confiança en Espanya de l'empresa privada.

Hutchison ja va invertir al port de Barcelona prop de 300 milions d'euros en la construcció de la terminal de contenidors que es va inaugurar el setembre del 2012 i que és la més avançada del Mediterrani.

 

 

Anar al contingut