Junqueras, durant un acte polític dimecres a Mataró. (Foto: ACN)
Junqueras, durant un acte polític dimecres a Mataró. (Foto: ACN)
Torrelles de Llobregat

Junqueras descarta del tot una candidatura conjunta dels partits proconsulta a les europees

El president d'Esquerra defensa que, davant les dificultats per consensuar una candidatura conjunta entre les forces que van acordar la data i la pregunta de la consulta del 9 de novembre, la millor manera de captar el vot dels indecisos és anar per separat.

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras ha descartat definitivament una candidatura conjunta a les pròximes eleccions europees del 25 de maig. En un acte a Torrelles de Llobregat, el president d'Esquerra ha defensat que, davant de les dificultats per consensuar una candidatura conjunta entre les forces que van acordar la data i la pregunta de la consulta del 9 de novembre, la millor manera de captar el vot dels indecisos és anar per separat.

El dirigent republicà ha recordat que ni UDC, ni ICV ni la CUP volien formar part d'una candidatura unitària i, veient que ja queda tancada aquesta via, ha descartat fer coalició només amb CDC.

"És preferible sumar cada força el màxim de vots possibles i adoptar el ferm compromís de treballar conjuntament al Parlament Europeu a favor de la majoria social i política del nostre país", ha afirmat.

Ara, ERC ha de decidir si s'alia amb Bildu o el BNG, com ha fet habitualment als comicis europeus, o bé si es presenta per primera vegada en solitari. El seu cap de llista serà el filòsof Josep Maria Terricabras.

 

 

Anar al contingut