Burgos

El moviment veïnal de Gamonal decideix continuar lluitant per millorar el barri

Els veïns han decidit no dissoldre la plataforma que ha liderat les mobilitzacions i, després d'aconseguir paralitzar les obres d'un bulevard i un aparcament subterrani, treballaran per millorar el barri.

RedaccióActualitzat

Els veïns del barri de Gamonal de Burgos han assaborit aquest dissabte la victòria. Amb les seves protestes han aconseguit paralitzar definitivament les obres, tant del bulevard com de l'aparcament subterrani, i ara no es volen parar aquí. Aquest mati, en assemblea, han decidit continuar lluitant per millorar el barri, dedicant especial atenció al problema de l'habitatge i els desnonaments.

A la tarda, unes 3.000 persones s'han manifestat per demanar que es retirin els càrrecs contra els 46 detinguts dels últims dies al barri. Una protesta que també han volgut que servís d'agraïment a les persones que els han donat suport des d'altres ciutats

En el transcurs del recorregut han llançat crits contra la corrupció i per demanar la dimissió de l'alcalde burgalès, Javier Lacalle, i han condemnat l'"abús policial" durant el conflicte.

 

Anar al contingut