Madrid

Navarro insisteix davant del Comitè Federal del PSOE a defensar una consulta "legal i acordada"

El primer secretari del PSC contraposa la seva petició a la proposició de llei aprovada aquesta setmana al Parlament i titlla d'irresponsables els partits que van votar-hi a favor. També destaca el camí conjunt de socialistes catalans i espanyols per impulsar una reforma del model territorial.

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC ha participat aquest dissabte a Madrid en un Comitè Federal del PSOE en què Catalunya, i en concret la consulta, han estat molt presents. Barons i executiva han fet costat a Pere Navarro davant la discrepància en la votació de dijous al Parlament. Ell, per la seva banda, ha tornat a defensar una consulta "legal i acordada".

Una demanda que, insisteix, contraposa amb la proposta que es va aprovar al Parlament amb el vot en contra del seu partit, una proposició de llei per demanar al Congrés que traspassi les competències per fer la consulta. En una intervenció a porta tancada, Navarro ha criticat la "irresponsabilitat" de CiU, ERC i els partits que els fan de "comparsa" -en referència a ICV- en el procés sobiranista.

Navarro ha destacat el camí conjunt que el PSOE i el PSC han emprès per impulsar una reforma del model territorial però no ha fet cap referència a la crisi interna de la seva formació. Abans d'entrar al comitè, però, havia reiterat la crida a Elena, Geli i Ventura perquè deixin l'escó.

Uns diputats crítics que, ara com ara i a l'espera que s'acabi l'ultimàtum de la direcció del PSC, no sembla que tinguin la intenció de fer-ho. Joan Ignasi Elena així ho ha reiterat en un acte del corrent crític que encapçala.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut