L'episodi de pluja es resisteix a marxar

Diumenge no acaba de fer net, tot i que les pluges tendiran a retirar-se i a ser més puntuals al llarg de la tarda. El vent guanyarà protagonisme als dos extrems del país. La setmana començarà amb la dinàmica de mestral i tramuntana i amb més neu al vessant nord del Pirineu.

Actualitzat

Diumenge hi ha un moviment de retirada de la inestabilitat cap al Mediterrani, però no fa net del tot. El desplaçament d'un doble centre de baixes pressions cap a Còrsega i Sardenya farà entrar vents de mestral i tramuntana. La proximitat de l'ull de la borrasca afegeix un punt d'anarquia en el comportament del temps.

La matinada i el matí encara han estat marcats pels ruixats i tempestes localment intensos a les comarques de Barcelona i Girona i algun de més feble i dispers cap a Tarragona o Lleida.  L'entrada del mestral farà que els núvols comencin a trencar-se cap al sud del país, mentre que a la resta les pluges perdran presència i intensitat. Tot i això, a la tarda encara creixeran nous ruixats a punts del nord-est, sobretot a les comarques de Barcelona. Seran fenòmens més puntuals. Al mateix temps, el vent de nord portarà nuvolades i alguns ruixats de neu al vessant nord del Pirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya manté actius els avisos per neu, intensitat de pluja i mala mar.

Com ja hem destacat abans, el mestral i la tramuntana faran acte de presència: el mestral ja ha donat algun cop moderat aquest matí, com ara els 60 km/h de l'Hospitalet de l'Infant, segons dades de Meteoclimatic. Esperem cops més forts de cara al vespre. La tramuntana entrarà a la tarda per l'Empordà, i també pot arribar a cops moderats al final del dia en punts del Pirineu.

L'abundant nuvolositat nocturna no ha deixat baixar gaire les temperatures de nit. De fet, a primera hora els valors eren 3 o 4 graus més alts que ahir a tot el nord-est, i una mica més alts també cap al nord-oest. En canvi, han estat més baixos a punts de la plana de Lleida i a bona part de les comarques tarragonines. Avui, les temperatures màximes seran similars o una mica més baixes que les de dissabte en conjunt, tot i que pujaran una mica a punts del prepirineu.

Al País Valencià, hi haurà més núvols a la tarda, amb risc de ruixats localment intensos a Alacant, i febles i dispersos cap a les muntanyes de Castelló. A les Balears la pluja serà abundant i localment intensa durant la segona part del dia. En tot aquest sector, els vents passaran a mestral i s'intensificaran amb el pas de les hores.

I els pròxims dies...

El mestral i la tramuntana continuaran bufant dilluns. La nevada es reactivarà al vessant nord del Pirineu. El tram central de la setmana serà de temps tranquil.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut