Mossos corrent per la Rambla de Barcelona.
Els Mossos estrenen canons de so.
Barcelona

Els Mossos usen per primer cop canons de so per dissoldre manifestants

La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra ha estrenat aquesta nit canons de so per dissoldre els manifestants que han causat incidents al barri barceloní del Raval després de la marxa en solidaritat amb les mobilitzacions de Gamonal.

RedaccióActualitzat

La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra ha estrenat la nit de divendres canons de so per dissoldre els manifestants que han causat incidents al barri barceloní del Raval després de la marxa en solidaritat amb les mobilitzacions de Gamonal.

Segons ha informat el Departament d'Interior, els canons, que provoquen un so eixordador, s'han utilitzat per espantar grups de manifestants que estaven causant destrosses al mobiliari urbà i cremant contenidors als carrers pròxims a la Rambla de Barcelona, que han concentrat els principals incidents.

Els canons acústics són un dels dispositius que el Departament d'Interior estudia per substituir l'ús de pilotes de goma per part dels antiavalots, la utilització dels quals quedarà restringida a partir del mes d'abril.

Un grup de manifestants, la majoria encaputxats, han provocat incidents als carrers pròxims a la Rambla de Barcelona. Els incidents més greus han passat quan un grup de manifestants ha atacat la comissaria de la Guàrdia Urbana a la Rambla de Barcelona, on han llançat cadires i taules de les terrasses pròximes contra l'entrada de les dependències policials.

L'atac a la comissaria i els incidents relacionats s'han saldat amb dos agents de la Guàrdia Urbana i tres mossos d'esquadra ferits, segons les estimacions dels dos cossos policials.

Els manifestants també han causat desperfectes en material de la Guàrdia Urbana i sis vehicles antiavalots dels Mossos d'Esquadra han resultat danyats, segons les mateixes fonts.

Per la seva presumpta vinculació amb els disturbis, la policia catalana ha detingut tres persones, dues d'elles menors d'edat, a les quals acusa de desordres públics i atemptat contra l'autoritat.

Anar al contingut