Madrid

Navarro apel·la a l'"honradesa i la lleialtat" dels tres diputats díscols perquè entreguin l'acta, com va fer Àngel Ros

El primer secretari del PSC demana lleialtat als tres diputats que van trencar la disciplina de vot al Parlament. Pere Navarro apel·la a la seva "honradesa i lleialtat" perquè reflexionin i que entreguin l'acta com va fer l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

RedaccióActualitzat

Lleialtat, honradesa, coherència i honorabilitat. Aquests quatre conceptes demana el primer secretari del PSC, Pere Navarro, als seus companys de partit Joan Ignasi Elena, Marina Geli, Núria Ventura. Navarro espera que els ja coneguts com els tres diputats díscols segueixin el camí d'Àngel Ros i entreguin a la seva acta de diputats.

Just abans d'entrar al comitè federal del PSOE que s'ha celebrat a Madrid, Navarro s'ha referit a la fractura dels socialistes catalans. El primer secretari del PSC ha instat els tres diputats que van trencar la disciplina de vot en la votació sobre la consulta que renunciïn al seu escó.

Navarro ha apel·lat directament a l'"honradesa i la lleialtat" dels díscols. Assegura que està "convençut que aquests tres companys renunciaran a la seva acta, seran honrats i coherents i seguiran el camí honorable que els va marcar el senyor Ros".

Navarro ha insistit que els parlamentaris tenen dos dies per reflexionar i seguir el camí "honorable" que els va marcar l'alcalde de Lleida,  que va deixar l'escó abans de la votació per no haver de trencar la disciplina interna.

Navarro assegura que els membres del PSC "estan passant moments molt difícils" per la crisi interna que està patint el PSC, tot i que no s'atreveix a dir si hi ha risc de ruptura al partit. El primer secretari considera que la situació és reflex de la "crispació" per la qual està passant la societat catalana, tot i que ha recordat que el seu partit ja ha passat moments "molt difícils" al llarg de la seva història.

"Per qualsevol cosa es fan manifestos"

El líder del PSC ha minimitzat el manifest de suport als tres diputats díscols. Assegura que no impulsarà la guerra de manifestos perquè ara "per qualsevol cosa es fan manifestos". Considera que tot plegat no es resol amb manifestos sinó "amb actituds responsables i que pensen en el col·lectiu i no només en interessos personals".

Suport dels barons

Navarro ha anat a Madrid per participar al comitè federal del PSOE, que ha aprovat el calendari i el procediment de les primàries. Després del cisma obert al PSC aquesta setmana, Pere Navarro ha rebut tot el suport dels socialistes espanyols.

Els barons socialistes consideren que Navarro està gestionant bé la situació generada a la formació a Catalunya i, alguns d'ells, com el líder a Castella la Manxa, Emiliano García Page, s'han mostrat contundents respecte als díscols en assegurar que "si algú no respecta el que ha estat sempre el partit socialista haurà d'estar fora de la formació". Per a l'exlehendakari, Patxi López, el projecte socialista "no admet insubmissions".

La presidenta andalusa, Sunsana Díaz, considera que Pere Navarro està fent "un esforç ingent" i ha afegit que el PSOE ha de ser "capaç d'entendre el que està passant a Catalunya i de construir ponts".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut