Barcelona

El líder del corrent Avancem és partidari de "seguir parlant" i assegura que no hi ha res decidit sobre la posició del PSC

El líder del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena, no ha volgut donar per fet que acatin la decisió que ha pres aquest dilluns l'executiva del PSC respecte al traspàs de la competència que permetria celebrar el referèndum del 9 de novembre.

RedaccióActualitzat

El líder del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena, no ha volgut donar per fet que acatin la decisió que ha pres aquest dilluns l'executiva del PSC respecte al traspàs de la competència que permetria celebrar el referèndum del 9 de novembre. Després de la reunió al carrer Nicaragua, Elena no ha tancat la porta a una abstenció en el debat sobre la consulta i ha anunciat que "aquests dies seguirem parlant". El diputat socialista s'ha mostrat partidari de "buscar una via d'entesa" entre crítics i direcció de cara al ple de dijous al Parlament.

Malgrat que el portaveu parlamentari dels socialistes catalans, Maurici Lucena, ha dit que "els crítics han acceptat esportivament" la decisió del partit, Elena ha insistit que "ha estat una executiva intensa" i que ara ja se "saben la posició d'uns i dels altres i, per tant, s'ha de buscar una via d'entesa". El líder d'Avancem i diputat al Parlament apunta que cal continuar el diàleg fins al dia de la votació al Parlament: "Seguirem parlant d'aquí a dijous".

Elena, regidor a Vilanova i la Geltrú, juntament amb tot el grup municipal del PSC a la ciutat, ha votat aquest dilluns a favor d'una moció a favor de la consulta.

En una línia similar, l'alcalde de Lleida i també diputat al Parlament, Àngel Ros, ha destacat que, malgrat que hi hagi una decisió ferma del Consell Nacional sobre la consulta, les converses internes podrien acabar canviant el "no" per l'abstenció o, almenys, es podria atorgar llibertat de vot als diputats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut