Barcelona

La Fiscalia Anticorrupció demana imputar Oriol Pujol Ferrusola per un delicte de suborn

Segons la fiscalia, el possible delicte que s'atribueix a Oriol Pujol va ser comès durant la tramitació parlamentària de la llei de seguretat industrial, publicada al Butlletí Oficial del Parlament el 23 de juliol del 2008, conegut com el cas de les ITVs. Pujol Ferrusola ja estava imputat per tràfic d'influències en aquest mateix cas.

Actualitzat
La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a la sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la imputació d'Oriol Pujol Ferrusola com a possible autor d'un delicte de suborn comès en el "cas ITV". Segons la fiscalia, el possible delicte va ser comès durant la tramitació parlamentària de la llei de seguretat industrial, publicada al Butlletí Oficial del Parlament el 23 de juliol del 2008, conegut com el cas de les ITVs. La fiscalia entén que Pujol va demanar 30.000 euros a un dels empresaris implicats en la trama de les ITV a canvi de votar a favor dels seus interessos.

Les mateixes fonts apunten que també apareixen implicats en aquesta nova causa de suborn la dona d'Oriol Pujol, Anna Vidal, i els empresaris Ricard Puignou i Sergi Alsina, imputats en la causa principal per les suposades irregularitats en les concessions de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles.

Si el tribunal ho acceptés seria la segona imputació d'Oriol Pujol en aquest cas. I és que l'alt tribunal català ja el va imputar per un delicte de tràfic d'influències. Va ser a mitjans de març del 2013. Llavors, Oriol Pujol va deixar les seves responsabilitats com a secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya i com a portaveu del grup parlamentari, tot i que no l'acta com a diputat al Parlament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut