Burgos

Aldarulls a Burgos en una protesta contra les retallades per la construcció d'un pàrquing

Una protesta veïnal convocada a través de les xarxes socials ha acabat aquesta matinada amb importants destrosses a la ciutat de Burgos. Una reforma urbanística d'un carrer principal de la ciutat ha desencadenat els aldarulls.

RedaccióActualitzat

A la ciutat de Burgos, una manifestació veïnal ha acabat aquesta matinada amb una autèntica batalla campal al popular barri del Gamonal. Barricades, contenidors cremats, mobiliari urbà destrossat i càrregues policials en són el resultat.

La baralla ha acabat amb almenys amb 17 detinguts. El desencadenant ha estat una protesta de veïns i comerciants contra les obres de transformació d'un dels principals carrers del barri, que volen convertir en una rambla, amb un pàrquing soterrani inclòs.

Els veïns s'oposen a l'eliminació de places d'aparcament i a la reducció de carrils. Asseguren que el pressupost anunciat per les obres és inferior al cost real i que en uns moments de fortes retallades en serveis públics l'Ajuntament no hauria d'invertir en la construcció, sinó en sanitat i educació.

La plataforma que va convocar la protesta s'ha volgut desmarcar dels incidents.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut