Rubalcaba i Navarro, poc abans de començar la reunió.
Rubalcaba i Navarro pacten una ofensiva federal. (Foto: EFE)
Barcelona

El PSOE i el PSC creen un comitè de coordinació per avançar cap al model federal

Les executives del PSC i del PSOE s'han reunit a Barcelona per aprofundir en la proposta de reforma federal de la Constitució. Les direccions de les dues formacions, encapçalades pel líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i del PSC, Pere Navarro, han decidit crear un comitè de coordinació per avançar cap a un model federal. Els dos mandataris han volgut donar d'aquesta manera una imatge d'unitat i rellançar-se com a alternativa al procés sobiranista.

RedaccióActualitzat

Coincidint amb la compareixença informativa d'Artur Mas, el PSC i el PSOE han volgut escenificar aquest dimarts una imatge d'unitat al començament del curs polític. Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba han comparegut conjuntament a la seu dels socialistes catalans a Barcelona, després d'una reunió de les executives de les dues formacions. El líder del PSC ha destacat que la trobada ha servit per constituir un comitè de coordinació entre el PSC i el PSOE per avançar cap a un model federal.

Navarro ha fet una crida al diàleg: "Volem crear espais de diàleg i espais d'acord. El que cal és evitar el trencament". "Sense acord, sense el respecte a la legalitat, res és possible", ha assegurat el màxim dirigent del PSC. El líder del PSC ha advertit del perill d'un trencament social, d'una fractura, amb motiu de les polítiques que apliquen tant el PP com CiU.

El primer secretari del PSC ha assenyalat que a partir d'ara "comença a caminar l'alternativa al xoc entre separadors i separatistes", i ha afegit: "Avui és un mal dia per aquells que no volen l'acord i per qui pensava que els socialistes no seríem capaços de posar-nos d'acord". Per Navarro: "Avui és un bon dia, per contra, per qui des de Catalunya i Espanya pensem que hi ha un camí de diàleg i d'acord i per crear un altre model de societat".

Rubalcaba: "El procés sobiranista és un carreró sense sortida"

Des del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba ha afirmat que el procés sobiranista que impulsa Artur Mas és "un carreró sense sortida que a Catalunya no porta enlloc". En aquest sentit, Rubalcaba ha dit que cal obrir un procés de diàleg entre els governs i les forces parlamentàries de Catalunya i la resta de l'estat. El secretari general del PSOE també ha dit que el document aprovat a la reunió d'aquest dimarts pretén impulsar una reforma de la Constitució, sempre que hi hagi consens per portar a terme aquestes modificacions. Les cúpules del PSC i del PSOE volen impulsar la reforma federal de la Carta Magna, d'acord amb el document aprovat fa poc a Granada. A la reunió també hi ha estat Elena Valenciano, per part del PSOE, i Miquel Iceta, per part del PSC.

Els Mossos d'Esquadra han acordonat el carrer Nicaragua, al costat de la seu central del PSC, per la presència d'una motxilla sospitosa. Fonts policials han informat, però, que era buida. Poc després de les dues, els Mossos han tornar a obrir el carrer. Aquest matí, una dona s'havia dirigit a uns agents per avisar que hi havia un paquet sospitós a uns 20 metres de l'entrada del PSC. Immediatament, els especialistes de l'àrea de desactivació d'explosius dels Mossos s'han desplaçat a la zona i han comprovat que tot era una falsa alarma.

 

 

 

 

 

Anar al contingut