Antàrtida

Evacuats els passatgers del vaixell rus atrapat a l'Antàrtida

S'acaba l'aventura dels 52 passatgers del vaixell rus atrapat al gel de l'Antàrtida. Els ha rescatat un helicòpter xinès, de dotze en dotze que els ha traslladat a bord d'una barcassa australiana. En les últimes hores, científics, mariners i turistes han preparat el terreny per a l'aterratge de l'aparell amb les seves passejades pel gel àrtic. Els passatgers han estat més d'una setmana atrapats pel gel després d'haver fracassat altres intents de rescat.

RedaccióActualitzat

Evacuats els 52 passatgers del vaixell rus '"Akademik Xokalski, atrapat al gel de l'Antàrtida el 24 de desembre després d'haver fracassat altres intents de rescat a causa del mal temps. S'hi han passat des de la nit de Nadal. 

Els ha rescatat un helicòpter xinès, de dotze en dotze que els ha traslladat a bord de la barcassa australiana, "Aurora Australis"  per tornar a casa. Pel que fa als 22 membres de la tripulació, està previst que es quedin al vaixell a l'espera que es fongui el gel i puguin sortir de la zona.

Aquest dijous al matí, el professor Chris Turney, cap de l'expedició, ha penjat dos vídeos a Twitter amb les primeres imatges del rescat i ha afegit aquest text: "El primer dels helicòpters que ens portarà a casa. Gràcies a tots."

Abans de començar l'evacuació, l'helicòpter xinès havia sobrevolat la zona i havia inspeccionat l'heliport improvisat que s'havia construït al costat del vaixell en el gel antàrtic.

El rescat, previst per a les 7.30h d'aquest dijous (hora local), ha estat ajornat fins a les 13h a causa de les condicions del gel per l'Autoritat per a la Seguretat Marítima Australiana (AMSA).

L'"Akademik Xokalski" havia sortit de Nova Zelanda feia un mes i els blocs de gel agrupats pel vent el va aturar a prop de l'estació de Dumont d'Urville.

Des del dia de Nadal s'havien iniciat diversos intents de rescat, però el mal temps els havia frustrat. Mai s'ha temut per la vida dels passatgers, però el salvament, gairebé 3.000 quilòmetres al sud d'Austràlia, ha estat una operació complicada i difícil de coordinar entre diversos països.      

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut