Rajoy, durant la seva intervenció al Congrés. (Foto: EFE)
Rajoy, durant la seva intervenció al Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

La Moncloa guarda silenci 48 hores després del comunicat de presos d'ETA reconeixent el dany causat

Quaranta-vuit hores després, el govern espanyol continua sense dir res del comunicat del col·lectiu de presos d'ETA, que han reconegut el mal causat i han acceptat una solució per a les "persones empresonades" dins d'un procés "esglaonat", "individual" i en un "temps prudencial".

RedaccióActualitzat

Quaranta-vuit hores després, el govern espanyol continua sense dir res del comunicat del col·lectiu de presos d'ETA, que han reconegut el mal causat i han acceptat una solució per a les "persones empresonades" dins d'un procés "esglaonat", "individual" i en un "temps prudencial". En la línia del que ve sent la postura oficial des que la banda va deixar les armes, l'executiu de Mariano Rajoy empra el seu silenci per enviar novament a ETA el missatge que l'únic gest que s'espera d'ella és l'entrega de les armes i la dissolució. El comunicat de dissabte no és decisiu, i per això, sembla dir La Moncloa, no cal contestar. Millor el silenci.

En aquesta línia s'ha expressat aquest matí en una entrevista a la cadena COPE el portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, que ha insistit que el comunicat és insuficient.

Qui n'ha parlat és el govern basc, que per boca del seu portaveu, Josu Erkoreka, ha valorat positivament l'avenç que suposa el comunicat alhora que ha demanat a la ETA i als presos que vagin més enllà i al govern espanyol que mogui fitxa.

 

Anar al contingut