Els passatgers s'han pres la situació amb bons ànims i esperen el rescat.
Els passatgers s'han pres la situació amb bons ànims i esperen el rescat.
Antàrtida

Un vaixell s'encalla a l'Antàrtida amb 74 persones a bord

Una vuitantena de persones, passatgers i tripulants d'un vaixell rus que estava d'expedició a l'Antàrtida, fa cinc dies que estan bloquejats en aigües de l'oceà Antàrtic a l'espera del rescat.

RedaccióActualitzat

Una vuitantena de persones, passatgers i tripulants d'un vaixell rus que estava d'expedició a l'Antàrtida, fa cinc dies, des del dia de Nadal, que estan bloquejats en aigües de l'oceà Antàrtic a l'espera del rescat. Fins ara, tres embarcacions trencaglaç han intentat arribar-hi, dues de les quals, una xinesa i una altra francesa, han hagut de desistir, incapaces de continuar avançant per culpa de l'excessiu gruix del gel que cobreix l'aigua. Ara, però, segons les últimes informacions, sembla que el gel es podria estar esquerdant, la qual cosa fa augmentar les esperances d'un rescat. Està previst que un potent vaixell trencaglaç australià, l'"Aurora", arribi a la zona aquest diumenge a la mitjanit.

Al vaixell atrapat hi ha 74 persones, la majoria científics i turistes australians, i tripulació russa. Van salpar de Nova Zelanda el 28 de novembre, en una expedició privada que volia commemorar el centenari del viatge a l'Antàrtida dirigit per l'explorador Douglas Mawson. Des de la nit de Nadal, el vaixell rus està atrapat en el glaç a uns 2.800 km al sud de Tasmània.

Segons fonts de l'Autoritat Marítima Australiana, podrien estar apareixent esquerdes en el gel. Tot i això, les mateixes fonts han afirmat que no es decidirà de quina manera es desenvolupa el rescat fins que el trencaglaç australià no arribi a la zona.

Tot i estar atrapats al gel, els passatges es troben bé i tenen prou menjar.

Esperant a ser rescatats

Els dos primers intents d'ajuda han resultat fallits. El vaixell xinès "Drac de la neu", una de les tres embarcacions trencaglaç que han acudit a auxiliar el vaixell rus, ha trobat una densa i gruixuda capa de gel quan ja el tenia a la vista i ha hagut de girar cua pel risc de quedar-hi també atrapat.

L'esperança és ara l'"Aurora Australis", un trencaglaç australià que avança cap a la zona.

Si finalment el rescat amb vaixell no és possible, s'intentarà amb un helicòpter que és a bord d'un dels trencaglaç implicats en el dispositiu. Tot apunta a un empitjorament de les condicions meteorològiques a la zona, per la proximitat d'una tempesta.

Anar al contingut