El president de la Generalitat, Artur Mas, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
El president de la Generalitat, Artur Mas, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas proposa un "règim transitori per evitar l'expulsió de la UE" d'una Catalunya independent

En una entrevista al diari italià "La Repubblica", el president Mas assegura que el procés sobiranista és una qüestió de país, que a nivell personal li està portant només problemes, i que pensa deixar aviat la política per recuperar la seva vida.

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat se sincera avui en una entrevista concedida al diari italià "La Repubblica", on admet que el procés sobiranista, a nivell personal, li està portant més problemes que altra cosa, i que no descarta plegar aviat. "Personalment només tinc desavantatges. Només grans problemes. No penso en mi. És més, crec que deixaré aviat la política. Com a màxim hi estaré un altre mandat, si es donen les condicions, per tirar endavant el projecte. Vull tornar a la meva vida. El que faig ho faig per un projecte col·lectiu de futur amb el qual m'he compromès. La política no m'entusiasma. Em cansa, però és necessària".

Mas, però, està convençut que l'esforç valdrà la pena i que el projecte tirarà endavant: "El referèndum es farà i els catalans guanyaran". Malgrat això, ja té clara quina serà l'alternativa si finalment no els permeten convocar el referèndum: les eleccions anticipades.

Preguntat sobre què passarà amb Catalunya després de la consulta en cas que guanyi el "sí", el president Mas admet que quedaria fora de la UE inicialment i proposa una solució transitòria fins el seu reingrés. "He considerat que en un moment inicial, entre el referèndum i la proclamació de la independència, podríem quedar-nos fora d'Europa. No de l'euro, de la Unió. Seria una llàstima, perquè nosaltres volem seguir a la UE. Caldria trobar un règim transitori per evitar l'expulsió de la UE. De tota manera, sol·licitarem el reingrés".

Anar al contingut