Apple entra a la Xina per la porta gran. (Foto: Reuters)
Apple entra a la Xina per la porta gran. (Foto: Reuters)
Washington

Apple entra a la Xina per vendre l'iPhone 5 a partir del gener

La companyia Apple ha anunciat poc abans de la mitjanit que, a partir del 17 de gener, començarà a vendre l'iPhone 5 a la Xina. És gràcies a un acord amb l'empresa China Mobile -el primer operador mundial-, després d'anys de negociacions, cosa que li permetrà créixer en un mercat immens on només té un 6% dels més de 750 milions de clients.

RedaccióActualitzat

La companyia nord-americana Apple ha anunciat que, a partir del 17 de gener, començarà a vendre l'iPhone 5 a la Xina. Ho farà de la mà de l'empresa China Mobile, la principal empresa de telecomunicacions del gegant asiàtic. Han estat anys de negociacions que li permetrà a Apple créixer en un mercat immens on només té un 6% dels més de 750 milions de clients. Les previsions dels analistes són vendre uns 24 milions d'aparells el 2014.

L'anunci de l'acord s'ha fet públic a través d'un comunicat de les dues companyies, tot i que no detalla els termes financers de l'entesa. Apple és el primer subministrador de telèfons intel·ligents pràcticament a tot el món, però a la Xina tenia una quota de mercat molt petita per la competència creixent de productors domèstics i d'altres companyies com Samsung.

 

Anar al contingut