Barcelona

Junqueras: "No és la pregunta que ERC hauria volgut, però inclou el que volíem"

RedaccióActualitzat

Junqueras ha deixat clar que "no és la pregunta que volia ERC" en un principi però "sí que és la que recolza ara". El líder d'ERC ha afegit que "és una pregunta inclusiva perquè s'hi hagin pogut sumar altres formacions" però "sense renunciar a preguntar sobre la independència". El president d'Esquerra Republicana de Catalunya agraeix la feina a totes les formacions i ha volgut destacar la voluntat per arribar a un acord.

Oriol Junqueras també ha dit que "és evident que ERC no volia que la pregunta fos tan llarga", però que "volia garantir que els ciutadans poguessin votar sobre la independència". També diu que "hem entès el que altres formacions polítiques demanaven".

Junqueras també ha afegit que la pregunta havia "d'intentar ser tan inclusiva com fos possible" i donar "l'oportunitat a la immensa majoria de ciutadans per tal que millorés la situació actual".

El president d'ERC ha explicat que "altres formacions no consideraven prioritari que la pregunta fos per l'estat independent", i que considera que la solució que s'ha trobat, la "formulació encadenada", "garanteix aquesta voluntat" expressada pels partits i per la ciutadania.

Junqueras ha acabat dient que "per tal que el procés tiri endavant necessitem una majoria àmplia i sòlida" i que, per tant, el partit assumeix  el conjunt de la formulació i de la data, amb l'esperança que la voluntat democràtica sigui avalada per la immensa majoria de la societat catalana."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut