Joan Herrera, Artur Mas i Oriol Junqueras, després de la votació de la Declaració de Sobirania.
Joan Herrera, Artur Mas i Oriol Junqueras, després de la votació de la Declaració de Sobirania.
Barcelona

Trobada de Mas, Junqueras, Herrera i Fernàndez al palau de la Generalitat per pactar la pregunta

· Els líders de les forces partidàries de la consulta sobiranista s'han reunit al palau de la Generalitat aquest matí per acostar posicions sobre la pregunta i la data.

· L'objectiu de la reunió era acostar posicions sobre la pregunta i la data.

· Esquerra ha convocat una reunió urgent de la seva executiva.

RedaccióActualitzat

Cimera al palau de la Generalitat per la pregunta. Els líders de les forces partidàries de la consulta sobiranista s'han reunit al palau de la Generalitat aquest matí per acostar posicions sobre la pregunta i la data. A la reunió, doncs, presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, hi havia el líder d'ERC, Oriol Junqueras; el d'ICV, Joan Herrera, i el de la CUP, David Fernàndez.

Algunes informacions apunten que també han assistit a la trobada altres membres dels partits. Esquerra ha convocat una reunió urgent de la seva executiva. Fonts dels partits participants havien augurat que podia ser una reunió decisiva.

La reunió, que ha començat cap a les onze i s'hauria acabat cap a tres quarts d'una, en precedeix una altra a l'agenda del líder republicà. Aquest divendres té previst reunir-se amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Tot i que aquest últim ha negat que el motiu de la trobada prevista aquest divendres fos parlar de la pregunta, Junqueras va assegurar que la seva intenció era, justament, convèncer el líder de la formació democristiana que la pregunta de la consulta ha d'incloure el terme "independència".

El govern es va comprometre que abans d'acabar l'any donaria a conèixer la data i la pregunta de la consulta. De fet, Artur Mas va dir que esperava que tingués un ampli consens i que fos "un bon acord".

L'única formació que ha dit obertament quina pregunta vol és Esquerra. Justament aquest dimecres Junqueras assegurava que la volia "tan moderada, conservadora i prudent com la que David Cameron ha fet per a Escòcia" en una referència clara a la inclusió del terme "independència".

 

Anar al contingut