Alfredo Pérez Rubalcaba al faristol de l'acte de la Constitució al Congrés dels Diputats.
Alfredo Pérez Rubalcaba al faristol de l'acte de la Constitució al Congrés dels Diputats.
Madrid

Rubalcaba fa una crida a obrir el diàleg per reformar la Constitució convençut que hi haurà consensos

El secretari general del PSOE ha fet aquest divendres una crida per obrir un diàleg sobre la reforma de la Constitució. Rubalcaba es mostra optimista i assegura que hi haurà consensos.

RedaccióActualitzat

Les diferències entre PP i PSOE sobre una possible reforma de la Constitució en clau federal han quedat de nou en evidència, en els actes de celebració del Dia de la Constitució, que enguany fa 35 anys.

Mariano Rajoy no veu una necessitat de reformar la Constitució. El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez-Rubalcaba, en canvi, considera que ja toca. Rubalcaba ha emplaçat a asseure's a parlar sobre convençut que hi haurà consensos.

Rubalcaba ha fet aquest divendres una crida a les forces polítiques, especialment el PP, per obrir aquest diàleg. Argumenta que no es pot al·legar que "no hi ha consens" si ni tan sols se n'ha parlat. És més, està convençut que poden assolir acords en punts concrets.

El líder del PSOE considera que els 35 anys de la Constitució són per "sentir-se'n orgullosos" però també representen "una edat respectable" per mirar endavant, sobretot tenint en compte la crisi "econòmica, social i territorial".

Per Rubalcaba, "són necessaris molts canvis" i aquests han de venir "emparats per un projecte polític comú i compartit". Tot i això, considera que no cal obrir un "procés constituent" sinó canviar aquells assumptes en què hi hagi consens i resoldre el "problema territorial".

Anar al contingut