Barcelona

Camacho reivindica la Constitució com a "únic instrument" per frenar l'independentisme

Camacho ha assegurat que la Carta Magna és la garantia que impedirà que "ningú trepitgi " els sentiments dels que volen que Catalunya segueixi formant part d'Espanya .

RedaccióActualitzat

Constitució davant l'independentisme. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha fet una defensa aferrissada del text constitucional en el 35è aniversari de la Carta Magna. Des de la plaça del Rei de Barcelona, Camacho ha reividicat la Constitució com "l'únic intrument per frenar el separatisme."

Els populars han celebrat un acte per afirmar la vigència de la Constitució. Just abans de sumar-se a la manifestació convocada per la plataforma "Som Catalunya, somos Espanya", Sánchez-Camacho ha fet una crida als catalans a reivindicar el text, fonamental -diu- davant el procés sobiranista impulsat pel govern que presideix Artur Mas.

Camacho ha assegurat que la Carta Magna és la garantia que impedirà que "ningú trepitgi" els sentiments dels que volen que Catalunya segueixi formant part d'Espanya .

La líder del PP ha afirmat: "alguns volen que triem entre Catalunya i Espanya, però igual que vosaltres, ho vull i ho trio tot: la Constitució, Catalunya, Espanya i Europa. Que ningú ens obligui a renunciar-hi."

Mandela "no volia separar els uns dels altres"

La líder del PP ha fet referència a la mort de Nelson Mandela i ha instat el president Artur Mas a recordar la seva figura, que "no volia separar els uns dels altres."

Sánchez-Camacho ha destacat que l'expresident sud-africà "ha estat sempre un exemple de lluita dels homes per la seva dignitat, que no volia la divisió entre sud-africans, no volia separar uns i altres, volia la igualtat entre tots ells". La presidenta del PPC assegura que "molts haurien d'aprendre dels que han lluitat per la igualtat i la dignitat d'un país com Mandela", referint-se al president català, Artur Mas, i als partits favorables a la consulta sobiranista .

Retrets al PSC

La dirigent popular ha tingut també un missatge per al PSC, a qui ha retret que anés dijous a l'acte organitzat per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya per celebrar la Constitució i, en canvi, "hagi donat l'esquena" a la Carta Magna en no assistir a la manifestació unitària convocada per aquest divendres a Barcelona.

Després de l'acte, la líder del PPC s'ha dirigit a la plaça Urquinaona, per participar en la marxa de "Som Catalunya, somos España". Camacho ha lamentat que Catalunya sigui "l'única comunitat d'Espanya que ha hagut de sortir al carrer avui". Assegura que cal dir a "a tot Espanya que hi ha milions de catalans que se senten orgullosos de la nostra Constitució, que la defensem i la volem."

Anar al contingut