Del Nido haurà de deixar la presidència del Sevilla arran de la sentència.
Futbol

Del Nido, president del Sevilla, condemnat a set anys de presó pel "cas Minutas"

El Tribunal Suprem ha condemnat a set anys de presó el president del Sevilla, José María del Nido, i l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz per l'anomenat "cas Minutas", relatiu a la corrupció a Marbella. La sentència considera provat que entre 1999 i 2003 Muñoz i Del Nido van idear una trama per desviar diners públics de l'ajuntament d'aquesta població. Dilluns, Del Nido presentarà la dimissió.

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha condemnat a set anys de presó el president del Sevilla, José María del Nido, i l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz per l'anomenat "cas Minutas", en relació amb la corrupció a Marbella.

La sentència considera provat que entre 1999 i 2003 Muñoz i Del Nido van idear una trama per desviar diners públics de l'ajuntament d'aquesta població.

D'aquesta manera, la pena s'ha reduït en sis mesos en confirmar-se únicament els delictes de malversació i prevaricació pels quals va ser condemnat per l'Audiència de Màlaga, i rebutjar el Suprem que s'hagués comès frau.

Del Nido dimitirà dilluns

Del Nido no volia deixar la presidència del seu club fins que es fes pública la sentència i ara s'hi veu obligat perquè a més haurà d'ingressar a la presó. Per això, el president del Sevilla ha convocat pel proper dilluns, a les 11 del matí, el seu consell d'administració per presentar la seva "dimissió irrevocable" del càrrec, segons ha informat el club andalús en un comunicat.

 

 

Anar al contingut