Madrid

El Congrés aprova definitivament la reforma educativa amb només els vots del PP

· El Congrés dels Diputats ha donat llum verda a la LOMCE només amb els vots del PP.

· La reforma educativa tira endavant amb 182 vots a favor, 143 en contra i dues abstencions.

· És la setena llei educativa de la democràcia i una de les més polèmiques.

RedaccióActualitzat

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous el projecte de Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) únicament amb els vots del PP. La cambra baixa ha donat llum verda a la reforma liderada pel ministre José Ignacio Wert, després d'aprovar els canvis introduïts al Senat.

Amb 182 vots a favor, 143 en contra i dues abstencions, la setena llei educativa de la democràcia s'ha aprovat entre els aplaudiments de la bancada popular. PSOE, CiU, Esquerra Plural, UPyD, PNB, Amaiur, ERC, BNG, Coalició Canària, Compromís, Geroa Bai i el Fòrum Astúries han votat en contra del projecte de llei, mentre que UPN s'ha abstingut.

Concretament, el PSOE ja ha anunciat que recorrerà la llei davant del Constitucional, igual que el govern català.

El text, que fixa el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament, i això l'ha convertit en una de les reformes educatives més polèmiques, ha tornat al Congrés dels Diputats per ser validat, després d'aprovar-se tan sols amb els vots del Partit Popular, al Senat, fa una setmana.

Wert confia que hagi acabat "el temps de destruir" i comenci "el temps de construir"

Durant el debat, els grups de l'oposició han reiterat la seva intenció de derogar la LOMCE quan canviï la majoria parlamentària. En resposta, el ministre ha recorregut a una cita bíblica: "Hi ha un temps de destruir i un altre de construir. Espero molt sincerament que avui hagi acabat al voltant de la reforma educativa el temps de destruir i tots comencem el temps de construir". Wert ha agraït les aportacions dels grups parlamentaris perquè, segons ha dit, "totes enriqueixen i milloren el text".

El PP només va acceptar menys d'un 10% de les esmenes que havien fet els altres partits sobre la controvertida llei. Els canvis previstos a la LOMCE a l'Educació Primària i la Formació Professional Bàsica es començaran a aplicar el curs que ve i, de cara al curs 2015-2016, la "llei Wert" s'implantarà a la resta del sistema educatiu, és a dir, als estudis de Secundària i de Batxillerat. D'aquesta manera, en tres anys estarà implantada tota la reforma.

Rigau, al "23/24"

Aquest dimarts, al programa informatiu "23/24", Agustí Esteve ha entrevistat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, qui ha assegurat que el Parlament ha avalat el model català i que la intenció del PP amb aquesta llei és repetir aquí el que ha passat a l'Aragó, el País Valencià o les Illes Balears.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut