Barcelona

El govern denunciarà Intereconomía i 13 TV per comparar el procés sobiranista amb el nazisme

La queixa es basa en un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya que ha constatat que en programes d'aquestes cadenes s'ha equiparat el moviment sobiranista amb el nazisme i, fins i tot, s'ha fet apologia de l'ús de la violència contra els col·lectius independentistes. La denúncia arribarà al govern espanyol, les institucions europees i la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

RedaccióActualitzat

El govern emprendrà accions legals contra Intereconomía TV i 13 TV per comparar el procés sobiranista de Catalunya amb el nazisme. La queixa es basa en un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) que ha constatat que en programes d'aquestes cadenes s'ha equiparat el moviment sobiranista amb el totalitarisme i, fins i tot, s'ha fet apologia de l'ús de la violència contra els col·lectius independentistes. La denúncia arribarà al govern espanyol, les institucions europees i la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions.

Per redactar l'informe, el CAC va analitzar una mostra de programes informatius de diverses cadenes públiques i privades emesos entre el 10 i el 17 de setembre, és a dir, en dates pròximes a la Diada i la Via Catalana. La conclusió és que hi ha 43 fragments de 13 TV i Intereconomía que "presenten analogies entre processos democràtics i règims o actituds totalitàries" o que, directament, inciten a l'ús de la violència contra els grups "que s'identifiquen amb posicions favorables a la independència".

El CAC assegura que els fragments emesos per aquests dos mitjans de comunicació "constitueixen una infracció molt greu tipificada en l'apartat 1 de l'article 57 de la Llei General de Comunicació Audiovisual (LGCA), atès que de forma manifesta fomenten l'odi, el menyspreu o la discriminació per motius de nacionalitat o opinió".

Per exemple, en un dels fragments, es pregunten "Què se'n farà de l'espanyol que viu a Catalunya [...] perseguit per aquests neonazis que són els nazis de tota la vida?". També s'assegura que s'obliga tothom a ser independentista. En un altre cas, el presentador diu: "De tot el que passava a Alemanya, la culpa la tenien sempre els jueus; o, si no, els anglosaxons, o, si no, els francesos. Aquest és exactament el model català".

És la primera vegada que el regulador audiovisual s'adreça al macroregulador espanyol. Fins ara, només s'havia adreçat al Ministeri d'Indústria.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut