Fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda.
Fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda.
Santa Perpètua de Mogoda

Panrico i els sindicats pacten l'acomiadament de 745 treballadors i una rebaixa salarial de fins al 18% per a la resta la plantilla

La direcció de Panrico i els sindicats han arribat aquesta matinada a un acord sobre l'ERO que preveu l'acomiadament de 745 treballadors i una rebaixa salarial de fins al 18% per a la resta la plantilla. Aquest acord arriba després que l'empresa va anunciar que també prescindirà de 300 autònoms de la seva xarxa de distribució i rebaixarà el sou un 15% dels 1.500 que hi continuïn treballant.

RedaccióActualitzat

La direcció de Panrico i els sindicats han arribat aquesta matinada a un acord sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació. L'ERO preveu l'acomiadament de 745 treballadors, un 18% de la plantilla, i una rebaixa salarial de fins al 18% per a la resta la plantilla. La taula negociadora ha elevat a acord el preacord al qual van arribar les dues parts la setmana passada, -el segon de la negociació, i que la plantilla de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda va rebutjar dissabte passat, segons fonts coneixedores de l'última reunió. Un acord que és definitiu i vinculant i, per tant, no es tornarà a sotmetre a la votació de la plantilla.

Els acomiadaments es farien entre aquest any i el 2016, tot i que, en funció de com evolucioni el negoci, els del 2015 i 2016 es podrien tirar endavant o no. Per la seva banda, les indemnitzacions seran de 25 dies per any treballat amb un màxim de 14 mensualitats. Ara bé, el fabricant dels Donuts i els Bollycaos podrà pagar les indemnitzacions en un termini de 18 mesos des de la data de l'acomiadament per, segons ha justificat, "la greu situació financera" de la companyia, que està en preconcurs de creditors.

Pel que fa a la rebaixes salarials, als treballadors se'ls aplicarà una reducció de fins al 18% per a les nòmines corresponents als mesos d'octubre, novembre i desembre d'aquest any. La reducció serà d'un màxim del 15% per als anys 2014, 2015 i 2016, tot i que es revisarà semestralment en funció de com evolucioni la companyia, que ja ha avançat que si no es compleixen els obejctius, la reducció salarial del següent semestre serà del 18%. En un principi, Panrico va plantejar als sindicats acomiadar 1.914 treballadors, gairebé la meitat de la plantilla, i una reducció salarial d'entre el 35 i el 45%.

300 autònoms menys i una rebaixa de sou del 15% per als repartidors

Aquest acord arriba després que l'empresa dels Donuts i els Bollycaos va anunciar que també prescindirà de 300 autònoms de la seva xarxa de distribució i rebaixarà el sou un 15% dels 1.500 que hi continuïn treballant, segons el preacord al qual han arribat la direcció amb l'associació d'autònoms ATA, que representa les organitzacions Atapan, Asra i Atad i UGT. Tot i això, l'acord encara ha de ser ratificat en les diferents assemblees d'autònoms.

Segons el preacord, l'empresa rebaixa de 500 a 300 els autònoms acomiadats, a qui pagarà una indemnització de 25 dies per any treballat amb un límit de 14 mensualitats, que es pagaran en 18 mesos. A més de la rebaixa del sou del 15%, Panrico es compromet a fixar un nou sistema de retribucions que sigui més equitatiu i que estarà en funció de diversos valors, que no ha especificat.

Les negociacions entre la direcció de l'empresa i els autònoms es mantenen des de divendres passat, després que els repartidors van aturar la seva feina perquè la companyia no els havia pagat les factures del mes d'octubre. Sobre aquesta qüestió, el president d'ATA, Lorenzo Amor, ha explicat que aquest dimecres s'abonaran 600 euros als 1.800 autònoms, que ja començaran a treballar. No obstant, el deute encara no estarà saldat, ja que es continuarà devent 1.500 euros a cada treballador.

Anar al contingut