Les tres dones estaven retingudes en un habitatge del sud de Londres.
Les tres dones estaven retingudes en un habitatge del sud de Londres.
Londres

Alliberades tres dones a Londres que feia 30 anys que estaven segrestades

Les tres ostatges són de nacionalitat malaia, irlandesa i britànica i tenen 30, 57 i 69 anys. Les dones vivien en condicions d'esclavitud i estan molt traumatitzades.

RedaccióActualitzat

Les forces de seguretat britàniques han alliberat aquest dijous tres dones d'un habitatge del sud de Londres, que haurien passat trenta anys segrestades. La policia ha detingut un home i una dona de 67 anys. Segons el diari "The Guardian", no tindrien nacionalitat britànica.

Les tres ostatges són de nacionalitat malaia, irlandesa i britànica i tenen 30, 57 i 69 anys. La més jove hauria estat tota la seva vida captiva. Estan "molt traumatitzades" perquè vivien en condicions d'esclavitud. Segons un comunicat de Scotland Yard, ja han estat traslladades a un lloc segur.

Les autoritats van conèixer la situació d'aquestes tres dones a l'octubre, després que una d'elles demanés ajuda després de veure a la televisió un documental sobre matrimonis forçosos en què apareixia el treball de l'ONG Freedom Charity.

L'organització va alertar el mes passat la policia que s'havia posat en contacte amb ells una dona que deia portar segrestada diverses dècades i, després de diverses setmanes d'investigacions, les forces de seguretat van poder localitzar l'habitatge.

La fundadora de Freedom Charity, Aneeta Prem, ha explicat a Sky News que les dones estaven "absolutament aterrides" pels seus captors, que les mantenien en unes condicions d'"esclavitud domèstica". Haurien estat víctimes de maltractaments físics i psicològics, tot i que suposadament no hi va haver abusos sexuals a l'habitatge.

Les autoritats han obert una "àmplia investigació" per aclarir els fets.

Anar al contingut