Brossa acumulada als carrers de Madrid. (Foto: EFE)
La decisió arriba pocs dies després de la vaga que va inundar els carrers de Madrid d'escombraries. (Foto: EFE)

Rajoy encarrega a Báñez que estudiï una llei "per fer complir" els serveis mínims

El president espanyol ha anunciat que ja ha encarregat al Ministeri d'Ocupació que "estudiï" una llei de serveis mínims "per fer que es compleixin" i fer compatible el dret a vaga amb el dels ciutadans. D'aquesta manera, Rajoy ha respost a la demanada que li va fer Ana Botella de fer una llei de vaga després de la dels treballadors del servei de neteja a Madrid.

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que ja ha encarregat al Ministeri d'Ocupació, encapçalat per Fátima Báñez, que "estudiï" una llei de serveis mínims "per fer que es compleixin" i fer compatible el dret a vaga amb el dels ciutadans. "Sóc partidari d'una llei de serveis mínims perquè es compleixin", ha dit Rajoy abans d'avançar que ja n'havia encarregat un estudi.

Daquesta manera, Rajoy ha respost a la demanada que li va fer l'alcadessa de Madrid, Ana Botella, de fer una llei de vaga després de la que han portat a terme els treballadors del servei de neteja a la capital espanyola. La vaga de recollida d'escombraries va omplir de brossa durant 12 dies els carrers de Madrid i va generar crítiques per la gestió que en va fer l'alcaldessa.

Pel que fa a Ana Botella, Rajoy ha assegurat que es tracta d'una "magnífica alcaldessa" i ha descartat que es plantegi si serà la candidata per a la relecció davant del consistori. En aquest sentit, ha afegit que no està pensant ni en qui encapçalarà la candidatura europea per a les eleccions del 25 de maig de l'any que ve ni els candidats a les autonòmiques ni tan sols en eleccions.

Anar al contingut