Caracas

Maduro pren poders especials per governar per decret durant un any

El Parlament de Veneçuela ha aprovat atorgar poders especials al president Nicolás Maduro que li permetran governar per decret durant un any. Maduro ha dit que els usarà per iniciar el 2014 una "ofensiva estremidora" contra la corrupció i els especuladors.

RedaccióActualitzat

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, governarà durant un any per decret, és a dir, sense necessitar l'aprovació del Parlament. El Parlament ha aprovat definitivament aquesta ampliació, que va ser  aprovada en primera votació el dia 14 i ho ha fet amb el mínim de vots necessaris, 99 d'un total de 165.

Maduro considera que amb aquests poders especials podrà fer front al que ell considera la batalla que li ha declarat l'oligarquia per acabar amb el model d'estat chavista. Segons ell, els "superpoders" els farà servir per iniciar, el 2014, una "ofensiva estremidora" contra la corrupció i els especuladors.

"Demano unitat a tot el poble per continuar consolidant l'ofensiva econòmica i protegir el poble contra els capitalistes usurers que el roben. Jo seguiré endavant baixant els preus!", ha dit just 10 dies després d'ordenar abaixar els preus d'una cadena d'electrodomèstics.

Des de l'inici de la presidència de Maduro l'abril passat, la crisi econòmica s'ha agreujat a Veneçuela. La inflació supera el 54% i hi escassegen alguns productes bàsics.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut