Òlbia

Un temporal de pluja i vent deixa almenys 18 morts i milers d'evacuats a Sardenya

El cicló, anomenat "Cleòpatra", ha afectat, sobretot, el nord-est de l'illa. Hi ha hagut despreniments de terra, s'han desbordat rius, s'han enfonsat ponts, s'han inundat carreteres i hi ha hagut talls de llum. Hi ha 2.700 evacuats. El govern italià ha decretat l'estat d'emergència i ha aprovat una primera ajuda de 20 milions d'euros.

RedaccióActualitzat

El temporal de pluja i vent que va passat el cap de setmana per Catalunya ha causat estralls a l'illa italiana de Sardenya. Almenys divuit persones han mort, entre les quals hi ha dos menors, a conseqüència de les pluges torrencials i el fort vent. Segons han explicat el director de Protecció Civil, Franco Gabrielli, només s'han localitzat 16 dels 18 cossos. Hi ha diverses persones desaparegudes i unes 2.700 persones han estat evacuades.

A Roma, en una reunió extraordinària, el consell de ministres ha aprovat decretar l'estat d'emergència a tota l'illa i ha aprovat una primera ajuda de 20 milions d'euros.

El temporal, anomenat cicló "Cleopatra", ha afectat, sobretot, el nord-est de l'illa. Una de les ciutats més afectades és Olbia, que, segons ha dit l'alcalde, ha estat destruïda per una tempesta "apocalíptica". A la zona, hi han mort tretze de les víctimes, i també hi ha hagut despreniments de terra, s'han desbordat rius, s'han enfonsat ponts, s'han inundat carreteres i hi ha hagut talls de llum. Els mitjans locals han explicat el cas de tres persones que han mort quan circulaven amb cotxe per un pont que s'ha enfonsat, a prop d'aquesta localitat.

En aquesta àrea hi han caigut 450 litres per metre quadrat només en unes hores quan, habitualment, aquest registre es recull a Olbia en 10 mesos.

Al municipi de Monte Pino, l'enfonsament d'un pont ha provocat la mort de cinc persones, entre les quals hi ha una dona i la seva filla, que han mort quan el vehicle en què anaven ha estat arrossegat per una riuada. Desenes de localitats estan aïllades pels talls de llum i de carreteres.

A Arzachena, una parella i els seus fills de 16 i 20 anys, de nacionalitat brasilera, han mort en inundar-se el soterrani on vivien. També s'ha trobat sense vida el cos d'una anciana en una cadira de rodes. A la província d'Oristano, una dona ha mort ofegada a casa seva mentre intentava salvar el seu marit, que està hospitalitzat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut