El "Prestige" duia una càrrega de 70.000 tones de fuel. (Foto: Reuters)
El "Prestige" duia una càrrega de 70.000 tones de fuel. (Foto: Reuters)
Madrid

L'Estat recorrerà la sentència del Prestige per recuperar els diners de la neteja de la marea negra

El govern exigirà a la naviliera i a l'asseguradora responsabilitats civils, amb la vista posada a poder recuperar els diners que es van destinar a la neteja de la marea negra. Segons ha explicat el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, el "Prestige" no hauria hagut de navegar perquè era una "ferralla flotant". Després de la sentència, l'important és "qui paga les despeses".

RedaccióActualitzat

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha confirmat que el govern espanyol recorrerà en cassació al Tribunal Suprem la sentència del vessament del "Prestige", que condemna a nou mesos de presó el capità del vaixell, per un delicte de desobediència, i deixa sense responsabilitat penal el cap de màquines i el director general de la Marina Mercant.

A més, l'executiu iniciarà tots els "processos paral·lels" necessaris per exigir "la responsabilitat civil tant de la naviliera i com de l'asseguradora". L'objectiu del govern "no és revisar les decisions de caràcter penal de l'Audiència, però sí insistir en la necessitat que existeixin responsabilitats civils que siguin satisfetes pels autors i responsables del sinistre".

La primera informació al respecte l'ha donada el president de la Xunta de Galícia en un esmorzar informatiu. Alberto Núñez Feijóo ha explicat que el recurs es presentarà per poder recuperar part dels diners invertits en la neteja de la marea negra. Els advocats de l'Estat estarien estudiant també la possibilitat de presentar demandes civils. Núñez Feijóo ha admès que el "Prestige" mai hauria hagut de navegar perquè era una "ferralla flotant". "L'asseguradora sabia molt bé com estava el vaixell". Després de la sentència, l'important és "qui paga les despeses". 

La Xunta s'afegirà al recurs, segons fonts de l'executiu gallec.

 

Anar al contingut