Berlusconi, emocionat, en el Consell Nacional de la formació.
Berlusconi s'ha emocionat en el comiat d'Alfano i els seus partidaris.
Roma

Berlusconi reviu Forza Itàlia amb el peatge de l'escisió del seu delfí, Angelino Alfano

A Itàlia s'ha consumat la ruptura del partit de Silvio Berlusconi, el Poble de la Llibertat, que tornarà a dir-se Forza Itàlia, sense la presència dels dissidents. El seu delfí, Angelino Alfano, marxa i anuncia la creació d'un nou grup parlamentari.

RedaccióActualitzat

La fórmula Berlusconi es fragmenta. L'exprimer ministre italià, Silvio Berlusconi, reviu la seva formació Forza Italia, però amb la pèrdua de destacats integrants del seu grup.

Berlusoni ha admès públicament la ruptura amb el seu antic delfí, Angelino Alfano, que ha anunciat la creació d'un nou grup parlamentari al marge del partit de Berlusconi.

Un Berlusconi emocionat ha lamentat la marxa dels anomenats "renovadors", que crearan una formació sota el nom Nou Centredreta. El ministre de l'Interior, Angelino Alfano, que lidera l'escisió, ha justificat la decisió perquè ha dit que el partit havia caigut en mans dels més extremistes.

Alfano, que ha fet tota la carrera política a l'ombra de Berlusconi, s'emporta 50 dels gairebé 200 parlamentaris que tenia Forza Itàlia al Parlament italià. Ara l'expremier ja no té prou diputats al Parlament per forçar la caiguda del govern.

Alfano ja ha explicat que els cinc ministres que han abandonat Berlusconi seguiran donant suport al govern, al igual que els 30 senadors i 27 diputats, però que són contraris a l'expulsió de Berlusconi del senat per la seva condemna per evasió fiscal.

El Poble de la Lliberat deixa d'existir després de quatre anys de vida. Va sorgir de la fusió de Forza Italia i Aliança Nacional.

Anar al contingut