Madrid

El Consell de Ministres dóna llum verda al pla de pagament a proveïdors, que cobraran la setmana vinent

Montoro ha confirmat que a partir de la setmana vinent començaran a distribuir els diners per pagar 167.000 factures que es deuen a 29.000 proveïdors. Catalunya, per la seva banda, rebrà 1.489 milions d'euros per poder pagar les seves factures. El ministre ha assegurat que serà l'última vegada que es posa en marxa aquest pla perquè s'eixugaran tots els deutes.

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha donat llum verda definitiva a l'última fase del pla de pagament a proveïdors amb el qual es pretén "reduir al màxim la morositat administracions públiques", ha assegurat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, després de la reunió del Consell de Ministres. Montoro ha confirmat també que a partir de la setmana vinent començaran a distribuir els diners per poder pagar 167.000 factures que algunes administracions autònomes deuen a 29.000 proveïdors. Els primers a cobrar seran els proveïdors dels serveis públics bàsics, com la sanitat o l'educació, per als quals hi ha una partida de 5.400 milions d'euros. Catalunya, per la seva banda, rebrà 1.489 milions d'euros per poder pagar les seves factures.

Montoro, però, ha assegurat, que serà l'última vegada que es posa en marxa aquest pla per pagar proveïdors perquè s'eixugaran tots els deutes i ja no serà necessari. I és que, segons ha reiterat, Espanya està en el camí de la recuperació.

Aquest pla permetrà liquidar, entre d'altres, el deute pendent de 300 milions d'euros a les farmàcies catalanes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut