Duran i Lleida, en una imatge d'arxiu a "El matí de Catalunya Ràdio".
Segons Duran, són mentida els arguments d'ICV-EUiA i ERC.
Barcelona

Duran vol ser substituït com a president de la Bilateral, però quan ICV-EUiA i ERC deixin de demanar-ne la dimissió

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha expressat la seva voluntat que algú del govern el substitueixi en el càrrec del president de la comissió bilateral Estat-Generalitat. Això sí, adverteix que no deixarà el càrrec fins que ICV-EUiA i ERC deixin de demanar-ne la dimissió.

RedaccióActualitzat

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha expressat la seva voluntat que algú del govern el substitueixi en el càrrec de president de la comissió bilateral Estat-Generalitat. En la seva carta web setmanal, ha assegurat que fa temps que amb el president de la Generalitat, Artur Mas, parlen del bloqueig de la comissió per part del govern espanyol i que, "com que els conflictes a resoldre són més del dia a dia del govern, seria més lògic que ara la presidís alguna persona que en formi part".

Tot i això, ha remarcat que no deixarà el càrrec mentre ICV-EUiA i ERC demanin la seva dimissió com a president de la Bilateral, després que els republicans van donar suport dimecres a una proposta dels ecosocialistes al Parlament que perseguia "donar un toc d'atenció" al democratacristià pel seu paper a la comissió.

Inicialment, la proposta d'ICV-EUiA instava el govern a cessar Duran com a líder de la comissió bilateral, tot i que els ecosocialistes van retirar aquesta petició després d'arribar a un acord amb ERC que es limitava a reclamar que els representants de la Generalitat en aquest òrgan "se cenyeixin" als mandats del Parlament i del govern.

Segons Duran, són mentida els arguments d'aquests partits que no s'ajusta a les directrius del procés del 'dret a decidir' del Parlament al capdavant de la comissió, per la qual cosa els ha advertit que no deixarà el càrrec mentre ho demanin: "Els demano un favor: que deixin de reclamar-ho i així ho podrem resoldre, com és el meu desig".

Anar al contingut