Un camió de bombers en una zona cremada, a Foixà. (Foto: ACN)
Un camió de bombers en una zona cremada, a Foixà. (Foto: ACN)
Vilopriu

El foc del Baix Empordà va començar en una pista forestal entre Vilopriu i Camallera

Segons ha explicat Ramon Parés, el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, a "El matí de Catalunya Ràdio", es tracta d'un punt d'inici "una mica estrany", ja que s'ha de tenir en compte que parlem d'"un dilluns del mes de novembre a les sis de la tarda". Tot i això, Parés ha evitat parlar de les causes del foc i ha ressaltat que poden ser "naturals, per negligència o bé un acte criminal".

RedaccióActualitzat

L'incendi que afecta el Baix Empordà, que està estabilitzat, va començar a tocar d'una pista forestal perpendicular a carretera que va de Vilopriu a Camallera. Segons ha explicat Ramon Parés, el director general de Prevenció i Extinció d'Incendis, a "El matí de Catalunya Ràdio", es tracta d'un punt d'inici "una mica estrany", ja que s'ha de tenir en compte que parlem d'"un dilluns del mes de novembre a les sis de la tarda".

Tot i això, Parés ha evitat parlar de les causes del foc i ha ressaltat que poden ser "naturals, per negligència o bé un acte criminal". "Ara cal fer la recerca", ha conclòs el cap dels Bombers, que ha explicat que és una tasca que correspon al cos d'Agents Rurals.

En un primer moment s'havia apuntat com a punt d'inici la carretera que va de Saus a Camallera, a dos quilòmetres del nucli urbà. El foc ha cremat 550 hectàrees de bosc i camps, i dos pallers, però no hi ha hagut desgràcies personals.

Anar al contingut