Barcelona

Les anàlisis descarten que l'empresari mort després de ser reduït pels Mossos al Raval estigués alterat per les drogues

Juan Andrés Benítez tenia una ínfima quantitat de cocaïna al cos que, segons els metges, no li provocava cap efecte sobre l'organisme. L'informe toxicològic contradiu el responsable de l'escamot policial que el va detenir, que va assegurar que anava "superdrogat".

Catalunya InformacióActualitzat

Juan Andrés Benítez, l'empresari que va morir després de ser reduït pels Mossos al barri barceloní del Raval, no anava begut i tenia una ínfima quantitat de cocaïna al cos. Així es desprèn de l'informe que ha fet l'Institut Nacional de Toxicologia de Madrid a partir de mostres de sang, bilis i altres líquids de la víctima, al qual ha tingut accés Catalunya Informació.

Els metges que firmen l'informe conclouen que la taxa de cocaïna que tenia a la sang, menys de 0,01 mil·ligrams per litre, no té cap efecte sobre l'organisme.

L'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses també li ha detectat petites restes d'alcohol, 0,1 grams per litre de sang que els metges atribueixen al que genera el mateix cos quan entra en el procés "postmortem".

Els Mossos d'Esquadra han justificat l'ús de la força per reduir Benítez perquè estava fora de si i molt alterat. De fet, a la trucada que fa el responsable de l'escamot policial a la sala de comandament perquè els enviïn reforços diu textualment que l'empresari anava "superdrogat" i que havia clavat cops a diferents membres de la patrulla.

Per aquest cas hi ha imputats vuit agents, que Interior ha suspès temporalment de feina i sou. Quatre d'aquests policies declararan aquest dimecres davant la jutge que investiga el cas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut