Nova York

Els demòcrates recuperen l'alcaldia de Nova York després de 20 anys

Bill de Blasio serà el nou alcalde de Nova York, en comptes de Michael Bloomberg. A la veïna Nova Jersey ha tornat a guanyar l'incombustible Chris Christie, que sona un cop més com a candidat republicà a les eleccions presidencials dels Estats Units del 2016.

RedaccióActualitzat

Bill de Blasio serà el nou alcalde de Nova York. La ciutat torna, amb aquest advocat de 52 anys, a mans demòcrates, després de dues dècades d'alcaldia republicana amb els carismàtics Rudolph Giuliani, primer, i Michael Bloomberg, després.

És el resultat més destacat de la jornada d'eleccions als Estats Units, on diversos alcaldes i governadors s'han enfrontat a les urnes per buscar la confiança dels ciutadans. Els estats de Virgínia i Nova Jersey, però sobretot l'alcaldia de Nova York, han centrat l'atenció d'aquests comicis, que no han dut grans sorpreses.

El nou alcalde De Blasió té al davant el repte de reduir l'abisme social que s'ha creat a l'ombra dels gratacels com a fruit d'un capitalisme definit com a "salvatge" per molts economistes, durant els dotze anys de mandat de Michael Bloomberg, una de les grans fortunes del país.

Un nom republicà per a les eleccions del 2016

A l'estat de Nova Jersey les urnes han tornat a donar el mandat de governador a l'invencible Chris Christie. El seu populisme captivador deixa en segon terme l'etiqueta de republicà, en un territori majoritàriament demòcrata.

La nova victòria de Christie fa que soni una altra vegada com a candidat del Partit Republicà a les eleccions presidencials del 2016.

Virgínia, termòmetre per a Obama

Les eleccions a governador de Virgínia, un dels estats clau per guanyar la Casa Blanca, han tingut un aire de plebiscit sobre la gestió que ha fet el president Barack Obama dels esdeveniments més recents, com ara la política internacional, la reforma sanitària o el tancament del govern federal.

Del duel amb el Tea Party, Obama n'ha sortit guanyador, amb la victòria d'aquest home, Terry McAuliffe, un demòcrata que governarà l'estat durant cinc anys i que ha derrotat  Ken Cuchenelli, en el qual la facció més ultra dels republicans havia posat moltes esperances.

Ara es començaran a fer lectures dels comicis amb la mirada posada en les eleccions de mig mandat del 2014, en què la gran incògnita serà avaluar la força del Tea Party dins el Partit Republicà.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut