València

Els treballadors de Canal 9 veuen el tancament com un "acte de covardia" i volen mantenir les emissions

En nom dels afectats, la presentadora Amàlia Sebastián ha explicat en directe des del plató i acompanyada per un grup nombrós de periodistes que "ni els ciutadans ni els treballadors som responsables de la mala gestió" de RTVV. Els afectats asseguren que mantindran les emissions perquè "no serem els treballadors els que tanquem aquesta empresa".

RedaccióActualitzat

Els treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han considerat un "acte de covardia" el tancament dels mitjans de comunicació públics del País Valencià que ha anunciat el govern d'Alberto Fabra. El col·lectiu s'ha adreçat als espectadors poca estona després de l'anunci i no han estalviat crítiques als dirigents polítics per aquesta "vilesa" que s'ha pres "de forma unilateral".

En nom dels afectats, la presentadora Amàlia Sebastián ha explicat que "ni els ciutadans ni els treballadors som responsables de la mala gestió política i econòmica" que ha "enfonsat" RTVV i ha recordat que hi ha exdirectius de l'empresa "implicats en casos de corrupció lligats al 'cas Gürtel', d'altres d'imputats per casos "d'abusos sexuals a treballadores d'aquesta casa" i, ara, també darrere d'un ERO que la justícia ha declarat nul.

Acompanyada per un nombrós grup de companys, seriosos i drets al fons del plató, la presentadora ha llegit en directe el comunicat que han escrit els treballadors, en què remarquen que tenen la voluntat de "mantenir les emissions amb total normalitat". "Nosaltres, els treballadors, no serem els que tanquem aquesta empresa", han advertit.

També han lamentat que s'han hagut d'assabentar del tancament a través dels altres mitjans de comunicació, que no se'ls ha dit "com ni quan s'executarà" i han remarcat que els 5 milions de valencians "tenen dret a una ràdio i televisió públiques, en valencià i de qualitat". Els treballadors han tancat la lectura del comunicat amb un llarg aplaudiment, que ha donat pas al repàs de les notícies de la jornada.

Els últims minuts de l'informatiu també han estat per expressar públicament el rebuig a la decisió i anunciar que, mentre no es tanqui la cadena, els treballadors de RTVV continuaran treballant "amb la mateixa professionalitat" dels últims 24 anys.

Concentració davant del Palau de la Generalitat

La queixa dels treballadors també ha arribat a les portes del Palau de la Generalitat, on s'han concentrat un centenar de persones. Treballadors i extreballadors s'hi han acostat amb armilles amb el lema "RTVV, la volem nostra" i "No a l'ERO".

A més de sentir-se crits de "pocavergonyes" i "lladres", els afectats no han estalviat crítiques al govern de Fabra. Un extreballador ha opinat que tancar un mitjà públic perquè no agrada una sentència "és feixisme" i un altre ha advertit que l'Estatut d'Autonomia no permet tancar una empresa pública "en un obrir i tancar d'ulls".

El comitè d'empresa de Televisió de Catalunya ja s'ha solidaritzat amb els col·legues de RTVV i, en un comunicat, ha lamentat la "descarada i insultant falta de respecte envers la justícia i els tribunals per part del Partit Popular.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut