Barcelona

El fundador de Mango, Isak Andic, és el català més ric, segons "Forbes"

La família Carulla, propietària d'Agroaliment i Gallina Blanca, figura en el segon lloc i en el tercer hi ha els accionistes d'Almirall Antonio i Jorge Gallardo. Segons l'informe, una quarta part de les fortunes més grans d'Espanya són de Catalunya.

RedaccióActualitzat

El 25% de les persones més riques d'Espanya són de Catalunya i entre les 25 acumulen un capital de 25.300 milions d'euros, segons la llista Forbes de les fortunes més grans espanyoles que sortirà a la venda aquest dijous 31 d'octubre als quioscos.

Isak Andic Ermay i la seva família, propietaris de la firma de moda Mango, és la persona de Catalunya més rica i figura en el lloc número 6 de la llista Forbes a Espanya, que encapçala un any més el fundador d'Inditex, Amancio Ortega; seguit pel propietari de Mercadona, Juan Roig, i Sandra Ortega Mera, l'hereva de la recentment morta Rosalía Mera.

Les fortunes de Catalunya

Quant a les fortunes de Catalunya, després d'Andic, la primera amb un capital estimat de 3.800 milions d'euros, la segona, que ocupa el lloc 12 del rànquing a tot l'estat, és la família Carulla, propietària d'Agroaliment i Gallina Blanca, amb un capital de 1.950 milions d'euros.

La segueix, en el tretzè, Antonio i Jorge Gallardo, accionistes de la farmacèutica Almirall i Landon, amb també 1.950 milions.

José Manuel Lara Bosch, propietari de Planeta i Antena 3 i amb un patrimoni de 1.800 milions d'euros, ocupa el quinzè lloc a la llista Forbes a Espanya i el quart a Catalunya.

La família Serra Farré, accionista majoritària de Catalana d'Assegurances, amb 1.700 milions, és la cinquena família més rica de Catalunya, i la família Daurella, màxima accionista de Coca-Cola-Cobega, amb 1.600 milions, la sisena.

Víctor Grífols, president de la farmacèutica Grífols (1.400 milions); Mariano Puig Planas i família, accionistes de Corporació Puig (1.200 milions) i Ricardo Portabella, accionista de Danone (1.050 milions), són els següents catalans a la llista Forbes, on ocupen els llocs 24, 25 i 33 entre els més rics d'Espanya.

Altres dels catalans que apareixen a la llista de més adinerats d'Espanya són Enrique i Bartolomé Freire Arteta, propietaris de Megasa (750 milions); Carmen i Liliana Godia, accionistes d'Abertis (700 milions); Manuel Lao, president de Cirsa (700 milions) i les famílies Botet, Elías i Carbó, exaccionistes de Caprabo (700 milions).

Francesc Rubiralta, accionista de Celsa (650 milions) i un dels més joves de la llista Forbes; Antoni Esteve, propietari de Laboratoris Esteve (650 milions); Jordi Miarnau, propietari de Comsa-Ens (475 milions); Alberto Palatchi, propietari de Pronovias (450 milions); Josep Lluís Núñez, propietari de Núñez y Navarro (450 milions) i Jordi Rubiralta, propietari de Wefen Group (450 milions), són altres dels catalans que apareixen entre els més rics d'Espanya.

D'acord amb la classificació, el gallec Amancio Ortega lidera la llista amb una fortuna estimada de 47.600 milions d'euros, un capital que equival a tot patrimoni juntament dels 20 següents.

Li segueix el president de Mercadona (amb 5.800 milions d'euros de capital), mentre que Sandra Ortega Mera, hereva de Rosalía Mera, (5.400 milions d'euros) ocupa el tercer lloc de les grans fortunes pàtries.

Les grans fortunes, una cosa de família

Trenta famílies es reparteixen gran part del capital d'Espanya, segons Forbes, que sosté que les enormes fortunes segueixen sent un assumpte de família, ja que aquests grans grups empresarials acumulen entre els seus membres fins a 32.000 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut