Barcelona

La Policia Nacional conclou que els Mossos van clavar cinc cops al cap de l'empresari detingut al Raval

L'informe elaborat per la Policia Nacional sobre la detenció de l'empresari Juan Andrés Benítez al barri del Raval de Barcelona que va acabar morint conclou que els agents dels Mossos d'Esquadra van clavar-li cinc cops de puny al cap i tres puntades de peu. Les conclusions de la policia espanyola s'extreuen de set vídeos que els han fet arribar els testimonis de la detenció. L'informe de la Policia Nacional pot ser determinant en la instrucció d'esta causa d'homicidi.

RedaccióActualitzat

L'informe que Policia Nacional ha fet sobre la detenció d'un empresari al barri del Raval de Barcelona que va acabar mori nt és explícit. Textualment diu que el mosso d'esquadra que identifica com "l'agent amb alopècia", pega 5 cops de puny a la part esquerra del cap de la víctima. I especifica que per fer-ho, agafa impuls. I encara precisa més: consideren que, mentre passa això, la víctima estava immobilitzada per un altre agent que abans li havia donat tres puntades de peu.

La Policia Nacional considera que aquest segon agent mira enlaire, als edificis, per comprovar si se'ls observava. Més endavant, l'agent que hauria propinat els cops a l'empresari Juan Andrés Benítez, s'enretira del grup i, segons explica l'informe, dóna un cop al terra amb un objecte que du a les mans i que la Policia Nacional atribueix a l'acció de tancar la defensa metàl·lica extensible que duia desplegada.

La jutge està a l'espera que els Mossos li entreguin una defensa, com els va demanar, per comprovar si algunes ferides del cadàver es corresponen amb aquest objecte de defensa policial.

L'informe de la Policia Nacional, que pot ser determinant en la instrucció d'aquesta causa d'homicidi, s'ha elaborat a partir de les imatges que han aportat diversos testimonis dels fets, algunes de les quals es van fer públiques la setmana passada. En total, la policia espanyola ha analitzat set documents videogràfics.

La policia espanyola també ha pres declaració a una desena de testimonis que afirmen que l'actuació policial va ser d'una violència brutal. Els veïns refereixen que la víctima va tenir una disputa amb un veí per la pèrdua del seu gos que no va comportar violència, ja que, segons diuen textualment, no tenia cap rastre de sang. Tot seguit expliquen que la víctima va trucar a la Guàrdia Urbana que va derivar la gestió als Mossos d'Esquadra. La trucada, segons l'informe de la policia, es va produir a les 22.31h.

La policia espanyola també està investigant si els Mossos van pressionar els veïns perquè esborressin els vídeos que havien gravat dels fets, ja que només tenen testimonis de referència que denuncien aquestes pressions.

Tots els agents que van intervenir en aquest cas continuen fent la mateixa feina, tot i que des de la direcció de Mossos s'ha obert una investigació interna.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut