Portada del diari xinès demanant l'alliberament del seu periodista.
Portada del diari xinès demanant l'alliberament del seu periodista.
Pequín

Un diari xinès clama en portada per l'alliberament d'un dels seus periodistes, detingut per les autoritats

En un país on hi ha un ferri control sobre la premsa, un diari xinès ha fet una portada valenta per denunciar la detenció d'un dels seus periodistes. Es tracta de Chen Yongzhou, detingut per la policia a la província veïna després d'haver publicat diversos articles sobre el presumpte frau financer de Zoomlion, una important empresa a la Xina.

RedaccióActualitzat

"Allibereu-lo, sisplau." Amb aquest clam, un diari xinès ha fet una portada valenta per denunciar la detenció d'un dels seus periodistes. Es tracta de Chen Yongzhou, detingut per la policia a la província veïna després d'haver publicat diversos articles sobre el presumpte frau financer de Zoomlion, una important empresa a la Xina.

En un país on hi ha un ferri control sobre la premsa, "Modern Express" s'ha atrevit a reclamar públicament que alliberin Yongzhou. Ho fan amb una portada dedicada exclusivament a un editorial on afirmen que el reporter ha estat detingut per la policia "fora de la seva jurisdicció" després de "denunciar els problemes financers de Zoomlion". Afegeixen que "se l'acusa de malmetre la reputació comercial de l'empresa". "Ho hem de denunciar", afegeix el text.

En l'editorial, els responsables del diari afirmen que la detenció "evidencia que hem estat molt ingenus" de pensar que "si treballàvem de manera responsable no tindríem cap problema".

El cas ha despertat mostres de suport a les xarxes socials xineses. Molts veuen la portada de "Modern Express" com un acte de "desesperació", per intentar aconseguir que l'opinió pública els ajudi. I és que el rotatiu assegura que han decidit arriscar-se després d'haver estat "callats" durant dies esperant que la situació es resolgués de manera privada.

Fa tan sols uns mesos, un altre rotatiu d'aquest diari també va ser detingut, en aquest cas acusat de difamació, després d'haver demanat públicament que s'investigués un alt càrrec públic.

Anar al contingut