El cas de la noia expulsada durant una excursió de l'escola, a les portades de la premsa francesa.
La detenció i expulsió de la noia ha generat una gran polèmica a França i els carrers s'han omplert de manifestants durant dos dies.
París

París conclou que l'expulsió de l'estudiant kosovar estava justificada

Hollande permet la tornada a França de Leonarda, la nena kosovar expulsada, sense la seva família. Reacció irada de Leonarda i el pare, que afirmen que no tornarà sola.

RedaccióActualitzat

La deportació de l'alumna francesa d'origen kosovar Leonarda Dibrani, de 15 anys, es va fer conforme a llei. Així ho ha conclòs l'informe encarregat a la inspecció general de l'Administració per determinar si hi va haver alguna falta en l'expulsió.

El document, de 24 pàgines i publicat al web del Ministeri de l'Interior francès, estableix que la decisió d'expulsar la família Dibrani estava "justificada", perquè cap dels recursos presentats pel pare havia estat considerat "admissible" per la via administrativa o la judicial.

La família va arribar a França de manera irregular, segons les autoritats, el 2009, i hi va demanar asil polític. Se'ls va denegar tres vegades, com també se'ls va negar acollir-se a l'anomenada "circular Valls", que permet regularitzar excepcionalment extracomunitaris que compleixin diverses condicions. L'ordre d'expulsió es va dictar el 2011 i s'ha ratificat dues vergades, però d'aquí a dos mesos la família hauria complert cinc anys a França, cosa que els hauria permès regularitzar la seva situació.

Detinguda durant una excursió

La noia expulsada estudiava a l'escola André Malraux de Pontarlier i anava d'excursió a Sochaux amb els seus companys de classe i els seus professors quan va ser detinguda per ser deportada a Kosovo.

La investigació admet que no es van tenir en compte les implicacions que suposaria una intervenció d'aquest tipus i recomana evitar en un futur situacions similars.

La detenció i expulsió de la noia ha generat una gran polèmica a França i els carrers s'han omplert de manifestants durant dos dies.

Anar al contingut