Els membres dels Verds, amb Claudia Roth al capdavant (a la dreta), surten de la reunió amb Merkel al Parlament.
Els representants dels Verds surten de la reunió amb Merkel sense arribar a cap acord. (Foto: Reuters)
Berlín

Els Verds abandonen la possibilitat de formar part d'un govern de coalició amb Angela Merkel

Els conservadors d'Angela Merkel i els Verds trenquen les negociacions per formar un govern de coalició després d'una segona reunió de sis hores. A la cancellera alemanya només li queda l'opció de reeditar el gran acord amb els socialdemòcrates, amb qui demà reprèn els contactes, o bé governar en solitari.

RedaccióActualitzat
La cancellera alemanya, la conservadora Angela Merkel, només té l'opció de reeditar una gran coalició amb els socialdemòcrates (SPD), com el 2005, o governar en solitari, una opció que sempre s'ha evitat a Alemanya. La possibilitat de fer un pacte amb els Verds ha quedat desestimada aquesta mitjanit quan s'han trencat les negociacions després d'una llarga reunió entre les dues formacions.

La presidenta dels Verds, Claudia Roth, ha explicat que no es disposava d'un fonament sòlid per aguantar 4 anys de govern. Les diferències programàtiques, sobretot en agricultura i transports, han pesat a l'hora de trencar les converses, unes converses que des dels conservadors (CDU) han descrit com a intenses, serioses i de gran respecte mutu.

La formació de Merkel reprendrà demà dijous els contactes amb l'SPD, l'opció preferida per la majoria d'alemanys, segons les enquestes. La cancellera busca soci de govern després de les eleccions, tot i haver obtingut una gran victòria, perquè el Partit Liberal, amb qui formava l'executiu, es va quedar sense representació.

 

 

Anar al contingut