Malet, entrevistat per Mònica Terribas.
Jaume Malet ocupa el càrrec des de fa 12 anys.
Barcelona

El president de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya alerta de deslocalitzacions "massives" si Catalunya s'independitza

El president de l'organització pronostica deslocalitzacions "massives" a causa de la "inestabilitat política i econòmica" en els pròxims anys i remarca que les empreses nord-americanes "són aquí per un mercat de 47 milions de persones, i no de 7 milions".

Catalunya RàdioActualitzat

El president de la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya, Jaume Malet, pronostica que les empreses nord-americanes amb seu a Catalunya marxaran de forma massiva si el país s'independitza.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Malet ha augurat una "inestabilitat política i econòmica" en els pròxims anys i ha justificat que les deslocalitzacions vindran tant per aquesta incertesa com per una qüestió de pes demogràfic.

"Hi ha una creixent preocupació que podria portar a una deslocalització massiva de llocs de treball i inversions, i això no només pel fet que moltes empreses estan aquí per un mercat de 47 milions, i no de 7 milions, sinó també per la inestabilitat política i econòmica que es preveu", ha afirmat.

Malet també ha assegurat que el procés de Catalunya cap a un estat propi no apareix a l'agenda de les elits internacionals.

El govern ha replicat Malet per boca del portaveu, Francesc Homs, que li ha recordat que Catalunya és aquest 2013 la segona regió d'Europa en captació d'inversió estrangera. Segons Homs, això evidencia que "el saldo positiu és a favor" de Catalunya.

Anar al contingut