L'exfiscal en cap de Catalunya en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
El Premi Justícia de Catalunya ha estat atorgat a Martín Rodríguez Sol. (Foto: ACN)
Barcelona

El Premi Justícia de Catalunya ha estat atorgat a l'exfiscal en cap Martín Rodríguez Sol

El govern ha concedit el Premi Justícia a l'exfiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez Sol, destituït per manifestar-se sensible a una consulta als catalans.

RedaccióActualitzat
El govern ha acordat aquest dimarts atorgar el Premi Justícia de Catalunya a l'exfiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez Sol per la seva trajectòria professional al servei de la justícia, lligada sobretot al Principat. L'executiu vol destacar la "dignitat i professionalitat" amb què va exercir el seu càrrec. Rodríguez Sol va deixar la fiscalia a principis de març, després que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, li obrís un expedient per haver assegurat que seria legítim fer una consulta sobre el futur polític de Catalunya si es respecta la legalitat.

Rodríguez Sol va presentar la seva renúncia pel que considerava una evident pèrdua de confiança per part del fiscal general després de les seves declaracions, en què el fins llavors fiscal en cap de Catalunya va dir que un referèndum sobre la independència seria il·legal però es podien buscar preguntes alternatives que respectessin la legalitat.

L'executiu ha volgut reconèixer la implicació de Martín Rodríguez Sol en la millora de l'administració de Justícia i en la defensa de l'especialització dels fiscals, però també la "sensibilitat" mostrada cap a la realitat catalana.

Alhora, el govern ha distingit amb la medalla d'honor de la Generalitat el jurista Ramon Camp i Batalla i tres magistrats més.

Anar al contingut