Treballadors de Panrico tallant la carretera que va de Sabadell a Santa Perpètua de Mogoda. (Foto: ACN)
Treballadors de Panrico tallant la carretera que va de Sabadell a Santa Perpètua de Mogoda. (Foto: ACN)
Santa Perpètua de Mogoda

El comitè d'empresa de Panrico denunciarà la direcció als jutjats si porta productes d'altres punts de l'Estat

La fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda continua sense activitat. El president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, assegura que si la direcció porta productes d'altres fàbriques de l'Estat per assegurar el subministrament ho denunciaran als jutjats. Salmerón ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio". El representant de CCOO també ha confirmat que aquest dijous es reuniran amb la direcció a Madrid per parlar del pla de viabilitat de la companyia.

RedaccióActualitzat

La planta de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, continua completament aturada, segons els sindicats. Entre dimecres i dijous hi podria haver els primers problemes de distribució dels productes de la marca com Donettes o Bollycaos. La direcció avisa que si convé els portarà d'altres fàbriques de l'estat espanyol. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president del comitè d'empresa de la fàbrica de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda, Ginés Salmerón, de Comissions Obreres, ha assegurat que això seria il·legal i ha fet aquest advertiment: "Nosaltres en prendrem nota i ho denunciarem a la Inspecció de Treball. Si és possible, fins i tot anirem al jutjat d'instrucció de guàrdia per fer després la demanda pertinent per danys i perjudicis per atemptar contra el dret de vaga."

Dijous hi ha convocada una reunió a Madrid entre la direcció de l'empresa i els sindicats per parlar del pla de viabilitat de la companyia. L'expedient que planteja la direcció comporta l'acomiadament de 2.000 treballadors i rebaixes salarials de fins al 40%.

Aquest dilluns, coincidint amb el primer dia de vaga indefinida, uns 200 treballadors van bloquejar els accessos a la planta de Panrico i una trentena d'agents antidisturbis van carregar contra els concentrats per intentar obrir el pas als treballadors que volien anar a la feina.

Anar al contingut