Barcelona

Milers de persones es concentren al centre de Barcelona a favor de la unitat d'Espanya

Milers de persones -30.000, segons la Guàrdia Urbana, 105.000 segons la Delegació del govern i 160.000, segons els organitzadors- s'han concentrat al centre de Barcelona convocats per la plataforma Som Catalunya, Somos España.

RedaccióActualitzat
Milers de persones -30.000, segons la Guàrdia Urbana 105.000 segons la Delegació del govern i 160.000, segons els organitzadors- s'han concentrat al centre de Barcelona en la manifestació promoguda per la plataforma Som Catalunya, Somos España, que reclama "diàleg, convivència i solidaritat".

En el manifest, els organitzadors han apostat per una "celebració democràtica, cívica i popular. Una festa de tots. Tots ens sentim catalans i espanyols", han destacat, i ho han volgut escenificar amb una imatge: una gran bandera de 100 metres de llarg i 13 d'ample meitat espanyola i meitat catalana que han desplegat al Passeig de Gràcia.

Molts dels assistents també portaven samarretes blaves amb l'eslògan "Som 47 milions", una campanya promoguda pel PPC contra la independència de Catalunya. La manifestació també ha comptat amb el suport de Ciutadans i UPyD, i els esportistes olímpics Jesús Ángel García Bragado i Ander Mirambell s'hi han sumat amb la lectura d'un manifest. "Units som més forts i tenim al davant un futur millor encara per escriure's. Convoquem partits, entitats empresarials, sindicats i ciutadans pel diàleg, la convivència i la solidaritat", han instat.

"Estimar Catalunya"

La plataforma també s'ha dirigit a la resta de l'estat per reclamar que s'estimi Catalunya. "La resta d'Espanya ha d'escoltar i estimar Catalunya, com des de Catalunya ha de valorar-se la pluralitat i riquesa d'Espanya", han dit, exclamant a continuació, en català, castellà i anglès, "Avui és la nostra festa nacional!".

"Diguem-ho de forma clara: ens sentim catalans i espanyols. Visca Catalunya, visca Espanya, viva Catalunya i viva Espanya", ha conclòs el manifest, donant per finalitzada una concentració que ha acabat amb les notes de l'himne espanyol.

Aquest és el segon any que s'organitza l'acte, i els promotors tenien per objectiu superar les xifres de l'any passat. Aleshores, la Guàrdia Urbana va xifrar en 6.000 els assistents, davant dels 60.000 de la Delegació del Govern i els 100.000 que va quantificar l'organització. Enguany, la Guàrdia Urbana n'ha comptabilitzat 30.000, la Delegació del govern espanyol, 105.000, i l'organització, 160.000.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut