El líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.
El líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. (Foto: ACN)
Barcelona

El projecte dels Jocs d'hivern del 2022 s'esvaeix després del no del PP a donar suport a la candidatura barcelonina

El líder del PPC a Barcelona ha anunciat que no dóna suport a la candidatura olímpica per al 2022. Això representa un cop important al projecte, ja que Trias va dir que no optaria als Jocs sense el suport explícit del PSC i del PP, i, ara, els populars ja s'hi han posicionat en contra. Trias, però, ja havia deixat la porta oberta a endarrerir fins al 2026 o el 2030 la candidatura barcelonina.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, veu com el projecte dels Jocs d'hivern del 2022 queda gairebé enterrat. I és que el líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha anunciat que no dóna suport a la candidatura olímpica per al 2022. Això representa un cop important al projecte, ja que Trias va dir que no optaria als Jocs sense el suport explícit de populars i socialistes. Tot i això, el PPC ha anunciat que s'abstindrà en cas de portar-se a votació en el ple municipal del pròxim 18 d'octubre i ha justificat la seva decisió al·legant que, en aquest moment, la prioritat ha de ser una altra. "Ara toca centrar-se en la crisi", ha manifestat.

Davant l'advertència de Trias al PSC i el PPC, Fernández Díaz ha reclamat a l'alcalde que "no traslladi als altres la seva responsabilitat", i ha afegit que, si creu que el 2022 és una bona opció, ja té una majoria al ple per aprovar-la --com a mínim, la del govern de CiU i el PSC--, i que la Generalitat i el govern espanyol actuaran amb lleialtat institucional.

El popular també considera que la candidatura de la capital catalana s'hauria de reformular si es presenta més endavant. Fernández Díaz creu que ha de ser un projecte barceloní i no s'ha de cedir la marca al Pirineu, que s'han de prioritzar les infraestructures de la capital catalana i que la consulta ciutadana sobre els Jocs ha de ser "austera, sense trampa i neutra".

Trias ja havia deixat la porta oberta a endarrerir fins al 2026 o el 2030 la candidatura barcelonina.
Anar al contingut